Have to login twice

Bug #625902 reported by Dermot McDonnell on 2010-08-28
22
This bug affects 5 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Ubuntu
Undecided
Unassigned

Bug Description

I have to login twice on power-on or after a reboot. I have carefully entered the correct password and rebooted several times.

lsb_release -rd
Description: Ubuntu maverick (development branch)
Release: 10.10

Sebastian Bator (eremit7) wrote :

hank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. Unfortunately, we cannot work on this bug because your description didn't include enough information. You may find it helpful to read "How to report bugs effectively" http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/bugs.html. We'd be grateful if you would then provide a more complete description of the problem.

We have instructions on debugging some types of problems at http://wiki.ubuntu.com/DebuggingProcedures

At a minimum, we need:
1. the behavior you actually encountered (in as much detail as possible). What happens after the first login?
2. Which login manager do you use? (kdm (KDE) or gdm (Gnome))
Thanks!

Changed in ubuntu:
status: New → Incomplete
Brice (brice-boucard) wrote :

Hi,

I'm using Maverick for a few days now and since yesterday I have the same problem.

I'm using GDM and on power-on I have to login a first time (and it's the correct password) but then GDM ask me again the password.

If I switch to tty1 I can login normally. If I switch back to tty7 I don't find GDM anymore but a black screen with some messages about the loading of the system and at the end I can see a line with strange characters. It's like the GDM login input doesn't have the focus when I enter my password first.

The second time I login, there is no problem.

I'm not home so I can't attach anything but tell what files you'll need.

Thanks

e.m.fields (emfields) wrote :

Hey y'all - Brice and Dermot:
Affects me too. Go to bug report #626723 and re-report this, listed as duplicate so let's get the bug report count bumped up at the "original" thread. Pretty annoying bug! Kinda takes the smooth shiny edge off Maverick login for me. =)

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers