Upgrade to 10.04 messes up Windows Vista boot

Bug #569656 reported by Steel-Bunz on 2010-04-25
20
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Ubuntu
Undecided
Unassigned

Bug Description

The laptop is a Dual boot 9.10 with Windows Vista. I upgraded 9.10 to 10.04 RC with dist-upgrade. After the upgrade, the only grub entry related to Windows was "Windows Recovery Environment", Windows Vista entry is gone. When I select the "Windows Recovery Environment" entry, the system only showed a blank screen. However, after 2-3 tries, Windows Vista boots o.k.

Looks like there are other with similar issue, please refer http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1440855

Since, many folks will use the Update Manager to upgrade to 10.04, this could potentially become an issue.

Steel-Bunz (satfrompap) wrote :

"Binary package hint: xserver-xorg-video-intel" is wrong.. This is a Lucid Upgrade using Update Manager and Grub2/Grub issue. Couldn't find a way to edit the description...

affects: xserver-xorg-video-intel (Ubuntu) → ubuntu
description: updated
Richard Voogd (lisati) wrote :

Possibly related:
Toshiba Satellite M200, installed & updated 10.04 Beta1 beside Vista & 9.04. The main Vista partition is incorrectly identified in the menu as recovery tools, and the Vista recovery partition incorrectly identified as Vista loader. 9.04 correctly identified, no other problems noticed to date, everything seems to boot properly.

tags: added: grub2
tags: added: lucid upgrade
tags: added: karmic2lucid
removed: lucid upgrade
Brian Murray (brian-murray) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. This particular bug has already been reported and is a duplicate of bug 570765, so it is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

Changed in ubuntu:
status: New → Confirmed
Steel-Bunz (satfrompap) wrote :

Thanks Brian....

Didn't mean to raise a duplicate bug report.. I searched launchpad before reporting, but, couldn't find it at that time.... Will search harder the next time :-) Great release.. congrats to everyone involved..

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers