ubuntu 9.1 running in low graphics mode

Bug #501338 reported by marinamm on 2009-12-29
22
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Ubuntu
Undecided
Unassigned

Bug Description

I had Ubuntu 9.04 and everything was allright except that youtube and other online TV didn't work.
I decided to install the automatical update to ubuntu 9.10 karmic koala. After that, when I restarted my computer it appeared on the screen "ubuntu running in low graphics mode". There're few options but no one fix the problem. Each time I open the computer I have to select "open in low mode just for one session".
I've been searching on internet but it was impossible to fix the problem.

ProblemType: Bug
Architecture: i386
Date: Tue Dec 29 16:19:21 2009
DistroRelease: Ubuntu 9.10
ExecutablePath: /usr/bin/yelp
Package: yelp 2.28.0-0ubuntu2
ProcEnviron:
 LANG=ca_ES.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-16.53-generic
SourcePackage: yelp
Uname: Linux 2.6.31-16-generic i686

marinamm (marina-bio-cs) wrote :
Yosef Karo (yos) on 2009-12-29
Changed in ubuntu:
status: New → Confirmed
David Tomaschik (matir) wrote :

What type of computer do you have? Please open a terminal (Applications>Accessories>Terminal) and type 'lspci' and post the output here. Also, please attach the file /var/log/Xorg.0.log. This will help narrow down the cause of your problem.

andy (tussintrip) wrote :
Download full text (9.7 KiB)

i have the same problem, as well as wishing to use dual monitors (i have on previous distributions of Ubuntu)
lspci:
andy@andy-desktop:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 760/M760 Host (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SG86C202
00:02.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS964 [MuTIOL Media IO] (rev 36)
00:02.5 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 [IDE] (rev 01)
00:02.7 Multimedia audio controller: Silicon Integrated Systems [SiS] AC'97 Sound Controller (rev a0)
00:03.0 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.1 Controller (rev 0f)
00:03.1 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.1 Controller (rev 0f)
00:03.2 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.1 Controller (rev 0f)
00:03.3 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS900 PCI Fast Ethernet (rev 90)
00:08.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon RV100 QY [Radeon 7000/VE]
00:0b.0 FireWire (IEEE 1394): VIA Technologies, Inc. VT6306 Fire II IEEE 1394 OHCI Link Layer Controller (rev 80)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 661/741/760 PCI/AGP or 662/761Gx PCIE VGA Display Adapter
xorg.0.log:

X.Org X Server 1.6.4
Release Date: 2009-9-27
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.24-23-server i686 Ubuntu
Current Operating System: Linux andy-desktop 2.6.31-20-386 #58-Ubuntu SMP Fri Mar 12 07:29:24 UTC 2010 i686
Kernel command line: root=UUID=573c58e4-2c62-428e-b73d-1f016b5e0032 ro quiet splash
Build Date: 14 November 2009 05:48:26PM
xorg-server 2:1.6.4-2ubuntu4.1 (buildd@)
 Before reporting problems, check http://wiki.x.org
 to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
 (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
 (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Apr 7 15:08:36 2010
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) ServerLayout "Default Layout"
(**) |-->Screen "Default Screen" (0)
(**) | |-->Monitor "HP vs17"
(**) | |-->Device "Intel Corporation 82865G Integrated Graphics Controller"
(==) Automatically adding devices
(==) Automatically enabling devices
(WW) The directory "/usr/share/X11/fonts/cyrillic" does not exist.
 Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
 Entry deleted from font path.
(**) FontPath set to:
 /usr/share/X11/fonts/misc,
 /usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled,
 /usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled,
 /usr/share/X11/fonts/Type1,
 /usr/share/X11/fonts/100dpi,
 /usr/share/X11/fonts/75dpi,
 /var/lib/defoma/x-ttcidf...

Read more...

Philip Muškovac (yofel) wrote :

We'd like to figure out what's causing this bug for you, but we haven't heard back from you in a while. Could you please provide the requested information? Thanks!

Changed in ubuntu:
status: Confirmed → Incomplete
Pedro Villavicencio (pedro) wrote :

We are closing this bug report because it lacks the information we need to investigate the problem, as described in the previous comments. Please reopen it if you can give us the missing information, and don't hesitate to submit bug reports in the future. To reopen the bug report you can click on the current status, under the Status column, and change the Status back to New. Thanks again!.

Changed in ubuntu:
status: Incomplete → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers