very long loading driver intel8x0

Bug #374399 reported by Nostalgie on 2009-05-10
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Ubuntu
Undecided
Unassigned

Bug Description

After upgrade ubuntu 8.10 -> 9.04

dmesg | grep -i -C 3 -e ac97
[ 13.281200] Intel ICH 0000:00:10.2: PCI INT C -> Link[LACI] -> GSI 23 (level, low) -> IRQ 23
[ 13.281362] Intel ICH 0000:00:10.2: setting latency timer to 64
[ 13.537833] ppdev: user-space parallel port driver
[ 13.604078] intel8x0_measure_ac97_clock: measured 53151 usecs (2608 samples)
[ 13.604084] intel8x0: clocking to 46956
[ 102.879095] lp0: using parport0 (interrupt-driven).
[ 103.248594] Adding 4546352k swap on /dev/sda5. Priority:-1 extents:1 across:4546352k

I have integrated soundcard
--------
00:10.2 Multimedia audio controller: nVidia Corporation MCP51 AC97 Audio Controller (rev a2)
        Subsystem: ASRock Incorporation Device 0850
        Flags: bus master, 66MHz, fast devsel, latency 0, IRQ 23
        I/O ports at d800 [size=256]
        I/O ports at d400 [size=256]
        Memory at febbc000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
        Capabilities: <access denied>
        Kernel driver in use: Intel ICH
        Kernel modules: snd-intel8x0
--------
About kernel:
Linux mitya 2.6.28-12-generic #43-Ubuntu SMP Fri May 1 19:27:06 UTC 2009 i686 GNU/Linux
--
kernel 2.6.29.2 from kernel.org did not help

After loading, sound working fine. But more then 2 minutes for loading system.. this is very bad.

In attachment full dmesg log

Thanks

Nostalgie (crys85) wrote :
Fabio Marconi (fabiomarconi) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better.
Is this bug reproducible with the latest Lucid or Maverick packages ?
Tanks in advance.

Changed in ubuntu:
status: New → Incomplete
Nostalgie (crys85) wrote :

Hello. I don't know

My motherboard was burned a few months ago :(

I'm no time to put the latest version of Ubuntu :(

Fabio Marconi (fabiomarconi) wrote :

Hello Nostalgie.
The install of Lucid is very quick, so if you can, try it.

Have a nice day !

:)Fabio

Fabio Marconi (fabiomarconi) wrote :

I mark as Invalid because is not reproducible by the reporter.

Changed in ubuntu:
status: Incomplete → Invalid
Nostalgie (crys85) wrote :

> The install of Lucid is very quick, so if you can, try it.

Yes, i know :) But how i say - my motherboard was burned and now don't worked.

Motherboard was "K8NF4G-SATA2". If someone have that model and latest version of Ubuntu working find - then bug was fixed.

And i found like bug - https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/374108

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Bug attachments