Weekly crashes in Intrepid Ibex: Monday mood?

Bug #368007 reported by drieteenmeeuw on 2009-04-27
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Evince
Invalid
Undecided
Unassigned
Ubuntu
Undecided
Unassigned

Bug Description

A strange feature here, where it seems my fully updated Ubuntu 8.10 laptop happens to crash mostly on Mondays. Seriously. Other days (Tue-Fri) it's fine. On previous Mondays I thought it might have to do with problems in waking up after suspending, but it also happens after a clean shutdown, total inactivity (of the laptop) over the weekend, and a clean startup on Monday.

The has sufficient memory (2 GB), is not using excessive memory or cpu, nor is it getting hot when this happens. The laptop just stalls unexpectedly, mostly when I do things like checking mail (on Evolution, kmail or Thunderbird) and/or printing stuff (evince). All I can do is a hard reboot, after which everything is fine again. Until the next Monday.

Linux 2.6.27-11-generic #1 SMP Wed Apr 1 20:57:48 UTC 2009 i686 GNU/Linux
Toshiba Satellite A110 using external monitor and keyboard

Any ideas?

description: updated
description: updated
description: updated
drieteenmeeuw (drieteenmeeuw) wrote :

Just to add, the other days of the week I either leave the laptop running over night, or have it suspend.

drieteenmeeuw (drieteenmeeuw) wrote :

It happened again today after starting up my laptop after a few days of rest (Tuesday, after a Bank Holiday Monday). I strongly suspect either evince or cups is the culprit as it happened while I gave the command to print a pdf. After a reboot printing etc. went fine again.

Dr. Kenobi (drkenobi) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. However, according to this report, you are using a version of Ubuntu not supported anymore. Please upgrade to the most recent version and let us know if you are still having this issue. Thanks in advance.

Changed in ubuntu:
status: New → Invalid
Changed in evince:
status: New → Invalid
drieteenmeeuw (drieteenmeeuw) wrote :

Thanks Dr. Kenobi for your response. I switched to Fedora (12) and have not encountered this problem since.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers