Xubuntu 8.10 AMD64 doesn`t load (From HDD or LiveCD) when Speedtouch 330 USB connected

Bug #292105 reported by Jedrzej Paszak on 2008-11-01
10
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Ubuntu
Undecided
Unassigned

Bug Description

When the splashscreen shows, the progress bar reaches +/- 10% and completly crashes the system. When you try to boot the system with your Speedtouch 330 USB unplugged it works fine. It happened when booting from a Live CD and after installing the sytem to a hard drive (with an unplugged modem).

ADDED 5.10.2008: After a few minutes of waiting the splashscreen vanishes and the text-mode shows. The System loads HAL and stops at Bluetooth. It`s impossible to avoid it. I think the system treats the speedtouch modem as bluetooth.

ncn_nguyen (ncnym-web) wrote :

me too

description: updated
Charlie Kravetz (charlie-tca) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. Unfortunately we can't fix it without more information.

Please include the information requested at https://wiki.ubuntu.com/DebuggingRemovableDevices as separate attachments.

Jedrzej Paszak (fret-zabujca) wrote :

Charlie Kravetz - I found a solution to the problem on a polish Ubuntu forum. He solved this way:

1. wget http://launchpadlibrarian.net/19200501/speedtch.ko.tar.bz2
2.tar -xzf speedtch.ko.tar.bz2
3.sudo cp speedtch.ko /lib/modules/2.6.27-7-generic/kernel/drivers/usb/atm

Looks like the speedtch.ko is corrupt.

Jedrzej Paszak (fret-zabujca) wrote :

ADDED 11.11.2008 Update containing linux-image-2.6.27-8-generic fixes the problem.

Charlie Kravetz (charlie-tca) wrote :

Thank you very much for the additional information concerning the fix for this bug. I am marking it fix released based on the information provided.
Thanks again for helping improve Ubuntu.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers