D-Link DWL-G630 (rt61pci) loss connection

Bug #186948 reported by Vitaly Zawullon Katraev on 2008-01-29
4
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Ubuntu
Undecided
Unassigned

Bug Description

When I try download large files via Wi-Fi connection is loss after receive 100-300 Mbytes.

Network manager display that all is OK.
wlan0 interface present in ifconfig output and system not know that connection is loss. But I can`t connect to AP or other resources.
To connect again i must remove kernel module rt61pci, eject and insert wlan-card, and connect to AP again.
When I not try download large files, connection works fine all time.
Logs not contain any errors. Distance to AP is < 2 meters. Signal level is maximum.
Download speed not affected to this bug (from 2Kbps to 2Mbps).

AP: Asus wl500g Premium
Wi-Fi security: WPA2
OS: Ubuntu 7.10 (Gutsy) with all updates
Laptop: Acer TravelMate 2000
Advanced kernel options: noapic
Wi-Fi card: D-Link DWL-G630
Driver: rt61pci (automatically detected by system)

PS: sorry for my English, i don`t speak them, only read.

Javier Jardón (jjardon) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. This particular bug has already been reported and is a duplicate of bug 134660, so it is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Feel free to continue to report any other bugs you may find.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers