ipw3945 doesn't up correctly

Bug #185971 reported by Crashbit on 2008-01-25
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Ubuntu
Undecided
Unassigned

Bug Description

Hello I'm using Ubuntu Hardy.

I have a dell inspiron i9400 with a intel pro wireless card. I used ipw3945 drivers installed with restricted-manager.
In hardy restricted manager says the ipw3945 is enabled but not working.

   [x] Not in use
enbaled

My ifconfis says this:

crashbit@i9400:~$ ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:18:8b:c3:f9:b2
          UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)
          Interrupt:17

eth1 Link encap:UNSPEC HWaddr 00-1B-77-02-21-36-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

lo Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
          RX packets:44 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:44 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:2200 (2.1 KB) TX bytes:2200 (2.1 KB)

wlan0_rename Link encap:Ethernet HWaddr 00:1b:77:02:21:36
          inet addr:172.26.0.3 Bcast:172.26.0.15 Mask:255.255.255.240
          inet6 addr: fe80::21b:77ff:fe02:2136/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
          RX packets:1137 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1150 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:1043966 (1019.4 KB) TX bytes:201486 (196.7 KB)

The wireless card normaly is eth1 (gutsy)
-----------------------------------------

My dmesg says this:

crashbit@i9400:~$ dmesg | grep eth
[ 12.146388] eth0: Broadcom 44xx/47xx 10/100BaseT Ethernet 00:18:8b:c3:f9:b2
[ 14.825338] Driver 'sd' needs updating - please use bus_type methods
[ 13.048890] Driver 'sr' needs updating - please use bus_type methods
[ 28.914206] udev: renamed network interface wmaster0 to eth1
[ 34.503945] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready

------------------------------------------

But my wifi work's correctly, only problem is the device wlan0_rename and the led of wireless is off.

Andres Mujica (andres.mujica) wrote :

This is a duplicate from bug #183968 please check the workaround described there. Thanks a lot for your bug report

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers