no sound in gutsy

Bug #183238 reported by scott on 2008-01-15
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Ubuntu
Undecided
Unassigned

Bug Description

I am using the SoundBlaster Live card.Here is the lspci output:
        00:03.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Live! EMU10k1 (rev 07)
        Subsystem: Creative Labs CT4760 SBLive!
        Flags: bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 3
        I/O ports at 1860 [size=32]
        Capabilities: [dc] Power Management version 1

I get the following error when doing a modprobe:
     -desktop:~$ sudo modprobe snd-emu10k1
FATAL: Error inserting snd_emu10k1 (/lib/modules/2.6.22-14-generic/kernel/sound/pci/emu10k1/snd-emu10k1.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
FATAL: Error running install command for snd_emu10k1

The relevant dmesg lines are:
     [ 41.672589] snd_emu10k1: disagrees about version of symbol snd_pcm_new
[ 41.672603] snd_emu10k1: Unknown symbol snd_pcm_new
[ 41.672784] snd_emu10k1: disagrees about version of symbol snd_pcm_lib_preallocate_pages_for_all
[ 41.672788] snd_emu10k1: Unknown symbol snd_pcm_lib_preallocate_pages_for_all
[ 41.672905] snd_emu10k1: disagrees about version of symbol snd_pcm_hw_constraint_minmax
[ 41.672909] snd_emu10k1: Unknown symbol snd_pcm_hw_constraint_minmax
[ 41.673229] snd_emu10k1: disagrees about version of symbol snd_dma_free_pages
[ 41.673232] snd_emu10k1: Unknown symbol snd_dma_free_pages
[ 41.673525] snd_emu10k1: disagrees about version of symbol snd_pcm_lib_malloc_pages
[ 41.673528] snd_emu10k1: Unknown symbol snd_pcm_lib_malloc_pages
[ 41.673649] snd_emu10k1: disagrees about version of symbol snd_pcm_lib_ioctl
[ 41.673652] snd_emu10k1: Unknown symbol snd_pcm_lib_ioctl
[ 41.673698] snd_emu10k1: disagrees about version of symbol snd_pcm_lib_free_pages
[ 41.673701] snd_emu10k1: Unknown symbol snd_pcm_lib_free_pages
[ 41.673936] snd_emu10k1: disagrees about version of symbol snd_pcm_set_ops
[ 41.673939] snd_emu10k1: Unknown symbol snd_pcm_set_ops
[ 41.674073] snd_emu10k1: disagrees about version of symbol snd_pcm_hw_constraint_list
[ 41.674077] snd_emu10k1: Unknown symbol snd_pcm_hw_constraint_list
[ 41.674187] snd_emu10k1: disagrees about version of symbol snd_pcm_sgbuf_ops_page
[ 41.674191] snd_emu10k1: Unknown symbol snd_pcm_sgbuf_ops_page
[ 41.674252] snd_emu10k1: disagrees about version of symbol snd_pcm_suspend_all
[ 41.674255] snd_emu10k1: Unknown symbol snd_pcm_suspend_all
[ 41.674376] snd_emu10k1: disagrees about version of symbol snd_pcm_hw_constraint_integer
[ 41.674380] snd_emu10k1: Unknown symbol snd_pcm_hw_constraint_integer
[ 41.674514] snd_emu10k1: disagrees about version of symbol snd_pcm_lib_preallocate_pages
[ 41.674518] snd_emu10k1: Unknown symbol snd_pcm_lib_preallocate_pages
[ 41.674686] snd_emu10k1: disagrees about version of symbol snd_dma_alloc_pages
[ 41.674690] snd_emu10k1: Unknown symbol snd_dma_alloc_pages
[ 41.674728] snd_emu10k1: disagrees about version of symbol snd_pcm_period_elapsed
[ 41.674731] snd_emu10k1: Unknown symbol snd_pcm_period_elapsed
[ 42.751319] lp0: using parport0 (interrupt-driven).

scott (redhowlingwolves) wrote :

By the way,I'm using Gutsy.

I think I'll try disabling AppArmor and try again.

Thanks,
Scott

scott (redhowlingwolves) wrote :

Fixed itself after three reboots.

Thanks,
   Scott

Thanks Scott. I'm closing this report per you last comment. For future reference you can manage the status of your own bugs by clicking on the current status in the yellow line and then choosing a new status in the revealed drop down box. You can learn more about bug statuses at [WWW] https://wiki.ubuntu.com/Bugs/Status . Thank you again for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. Feel free to submit any future bugs you may find.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers