Login screen upside down(reversed)

Bug #1761338 reported by roussel geoffrey on 2018-04-05
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Ubuntu
Undecided
Unassigned

Bug Description

Ubuntu 17.10, Nvidia drivers installed (official package nvidia-384).
Computer: HP laptop: HP 14-008nf (with graphics: integrated + NVidia Geforce 940mx)

Sometimes when i reboot the Ubuntu login screen is reversed, all the screen is upside down, then just rebooting without changing anything and it's back to normal...but not all the time (sometimes after booting to Windows also, cause i have dual boot)

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 17.10
Package: xorg 1:7.7+19ubuntu3
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.13.0-37.42-generic 4.13.13
Uname: Linux 4.13.0-37-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia_uvm nvidia_drm nvidia_modeset nvidia
.proc.driver.nvidia.gpus.0000.01.00.0: Error: [Errno 21] Is a directory: '/proc/driver/nvidia/gpus/0000:01:00.0'
.proc.driver.nvidia.registry: Binary: ""
.proc.driver.nvidia.version:
 NVRM version: NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module 384.111 Tue Dec 19 23:51:45 PST 2017
 GCC version: gcc version 7.2.0 (Ubuntu 7.2.0-8ubuntu3.2)
ApportVersion: 2.20.7-0ubuntu3.7
Architecture: amd64
CompositorRunning: None
CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
Date: Thu Apr 5 01:55:57 2018
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: artful
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus:
 bbswitch, 0.8, 4.13.0-21-generic, x86_64: installed
 bbswitch, 0.8, 4.13.0-37-generic, x86_64: installed
 nvidia-384, 384.111, 4.13.0-21-generic, x86_64: installed
 nvidia-384, 384.111, 4.13.0-37-generic, x86_64: installed
 virtualbox, 5.1.34, 4.13.0-37-generic, x86_64: installed
GraphicsCard:
 Intel Corporation HD Graphics 520 [8086:1916] (rev 07) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Hewlett-Packard Company HD Graphics 520 [103c:820a]
   Subsystem: Hewlett-Packard Company GM108M [GeForce 940MX] [103c:820a]
InstallationDate: Installed on 2018-03-16 (19 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 17.10 "Artful Aardvark" - Release amd64 (20180105.1)
Lsusb:
 Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
 Bus 001 Device 003: ID 0bda:b008 Realtek Semiconductor Corp.
 Bus 001 Device 002: ID 05c8:038e Cheng Uei Precision Industry Co., Ltd (Foxlink)
 Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
MachineType: HP HP Pavilion Notebook
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.13.0-37-generic.efi.signed root=UUID=ce30d1fb-9d99-4019-8b24-6cd1462d771d ro quiet splash pci=noaer vt.handoff=7
SourcePackage: xorg
Symptom: display
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 07/04/2016
dmi.bios.vendor: Insyde
dmi.bios.version: F.08
dmi.board.asset.tag: Type2 - Board Asset Tag
dmi.board.name: 820A
dmi.board.vendor: HP
dmi.board.version: 82.26
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: HP
dmi.chassis.version: Chassis Version
dmi.modalias: dmi:bvnInsyde:bvrF.08:bd07/04/2016:svnHP:pnHPPavilionNotebook:pvrType1ProductConfigId:rvnHP:rn820A:rvr82.26:cvnHP:ct10:cvrChassisVersion:
dmi.product.family: 103C_5335KV G=N L=CON B=HP S=PAV X=Null
dmi.product.name: HP Pavilion Notebook
dmi.product.version: Type1ProductConfigId
dmi.sys.vendor: HP
version.compiz: compiz N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.83-1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 17.2.8-0ubuntu0~17.10.1
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 17.2.8-0ubuntu0~17.10.1
version.nvidia-graphics-drivers: nvidia-graphics-drivers-* N/A
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.19.5-0ubuntu2
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev N/A
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.10.0-1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.917+git20170309-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.15-2

Daniel van Vugt (vanvugt) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. This particular bug has already been reported and is a duplicate of bug 1726160, so it is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Feel free to continue to report any other bugs you may find.

affects: xorg (Ubuntu) → ubuntu
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers