no graphics on console when using vga=791 as a kernel boot option

Bug #148759 reported by clemmy on 2007-10-03
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Ubuntu
Undecided
Unassigned

Bug Description

after upgrading from ubuntu 7.04 to ubuntu 7.10 my consoles are not accesibles. neither from gnome (by pressing Ctrl+Alt+F1-6) neither directly during the boot process ( if i disable usplash the screen blancks untill gdm is loaded)

I've got a notebook with nforce chipset, nvidia integrated graphic card. nvidia propretary driver 100.14.19 installed, kernel 2.6.20-15-lowlatency.

I've tried to install linux-image-2.6.22-12-generic but i can't get through the process of installing graphic drivers

Brian Murray (brian-murray) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. Could you please add the full contents of your '/boot/grub/menu.lst' as an attachment to your bug report? Thanks in advance.

clemmy (luca-clem) wrote :
clemmy (luca-clem) wrote :

fixed removing 'vga=791' from the kernel line in menu.lst

Kyle McMartin (kyle) wrote :

If you remove 'quiet' from the kernel line (and readd the vga one) do you see kernel messages, or just nothing?

Brian Murray (brian-murray) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. However, this bug is a duplicate of bug 129910 and is being marked as such. Feel free to submit any future bugs you may find.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Bug attachments