sometime right edge swip stop working on the lockscreen

Bug #1435988 reported by Sebastien Bacher on 2015-03-24
26
This bug affects 5 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
unity8 (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
unity8 (Ubuntu RTM)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Using rtm 256 on a bq phone, with a pin code set. Sometime the greeter/lock screen stops responding to right edge swipes (rather than dismissing the bg image+logo screen to display the pin code one, it does nothing). Right edge swipping works fine to trigger the switcher once the screen is unlocked though

Michał Sawicz (saviq) wrote :

Any ideas about steps to reproduce?

Changed in unity8 (Ubuntu RTM):
status: New → Incomplete
Changed in unity8 (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Michał Sawicz (saviq) on 2015-03-30
Changed in unity8 (Ubuntu RTM):
status: Incomplete → Confirmed
Changed in unity8 (Ubuntu):
status: Incomplete → Confirmed
Sebastien Bacher (seb128) wrote :

I don't have a way to trigger it :-/ I've seen bq users mentioning it in online comments as well though

Sebastien Bacher (seb128) wrote :

that's still an issue on rtm bq image

Cormac (cormac-wilcox) wrote :

I can confirm this happens on bq Aquaris 14.10 r22.
However my swipe from right also stops working on the application switcher if it fails on the lock screen

Cousteau (war-richard) wrote :

I have a similar problem on my BQ 5 Ubuntu 15.04 r6. I can't open the screen with swipes from any direction. It seems to happen when I leave one of the locations were I have a wifi connection. It might be coincidental, but when I leave my home I can't open the screen for a couple of minutes. I've never had any issues with this while at home. Could it be something with the wifi roaming?

Valtouch (valtouch) wrote :

Same here; BQ Aquaris E5. OTA-12. Screen shows correct time (so it's not frozen) but doesn't respond to any touch.

Nothing to do with WIFI in this case; I just unlocked it, checked for new messages and tried to lock it again.

Strange, I haven't had this bug in a very long time. Did you experience it before OTA12?

Anyone experienced this recently?

Changed in unity8 (Ubuntu):
status: Confirmed → Incomplete
Changed in unity8 (Ubuntu RTM):
status: Confirmed → Incomplete
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for unity8 (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in unity8 (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers