Laman Web Ubuntu Malaysia www.ubuntu.com.my perlu kemaskini untuk 2012

Bug #923551 reported by MFauzilkamil Zainuddin
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Ubuntu Malaysia LoCo Team
High
Ubuntu Malaysia Web Development Team

Bug Description

Laman web utama Ubuntu Malaysia perlu dikemaskini.

Sila lihat: http://www.ubuntu.com.my/
dan bandingkan dengan http://www.ubuntu.com/

Cuba lihat Berita terkini : Hari Perisian Sumber Terbuka "OSS Day KPM 2010"
Cerita pasal tahun 2010, dua tahun yang lalu.

Perkara ini perlu dibincangkan dan perlu diselesaikan.

Revision history for this message
susah sebut (sh00j13n) wrote : Re: [Bug 923551] [NEW] Laman Web Ubuntu Malaysia www.ubuntu.com.my perlu kemaskini untuk 2012

saya pernah cuba untuk mengemaskini informasi di laman tersebut. login
berjaya dengan menggunakan akaun launchpad. namun tiada sebarang tools
untuk edit/update page.

sekadar laporan.

On Mon, Jan 30, 2012 at 8:47 AM, MFauzilkamil Zainuddin <
<email address hidden>> wrote:

> Public bug reported:
>
> Laman web utama Ubuntu Malaysia perlu dikemaskini.
>
> Sila lihat: http://www.ubuntu.com.my/
> dan bandingkan dengan http://www.ubuntu.com/
>
> Cuba lihat Berita terkini : Hari Perisian Sumber Terbuka "OSS Day KPM 2010"
> Cerita pasal tahun 2010, dua tahun yang lalu.
>
> Perkara ini perlu dibincangkan dan perlu diselesaikan.
>
> ** Affects: ubuntu-my
> Importance: Undecided
> Status: New
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to Ubuntu
> Malaysia LoCo Team.
> Matching subscriptions: susahsebut
> https://bugs.launchpad.net/bugs/923551
>
> Title:
> Laman Web Ubuntu Malaysia www.ubuntu.com.my perlu kemaskini untuk 2012
>
> Status in Ubuntu Malaysia LoCo Team Meta Project:
> New
>
> Bug description:
> Laman web utama Ubuntu Malaysia perlu dikemaskini.
>
> Sila lihat: http://www.ubuntu.com.my/
> dan bandingkan dengan http://www.ubuntu.com/
>
> Cuba lihat Berita terkini : Hari Perisian Sumber Terbuka "OSS Day KPM
> 2010"
> Cerita pasal tahun 2010, dua tahun yang lalu.
>
> Perkara ini perlu dibincangkan dan perlu diselesaikan.
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu-my/+bug/923551/+subscriptions
>

Revision history for this message
MFauzilkamil Zainuddin (apogee) wrote :

Hanya admin sahaja boleh kemaskini informasi dalam laman tu atas faktor
keselamatan. Oleh itu, jika berminat untuk membantu, boleh attach content
tersebut kat sini dan terangkan untuk bahagian mana supaya admin boleh
kemaskini.

Revision history for this message
susah sebut (sh00j13n) wrote :

oh,
nak tambah/lapor/ semua aktivit yang lepas dan akan datang ke kat 1st page
tu.
macam wiki.ubuntu.com/MalaysianTeam. sebab nampak ada post tentang aktiviti
OSS dan event tu dah 2 tahun lepas.
cadangan aku. once /wiki.ubuntu.com/MalaysianTeam updated > inform via
milis. kemudian admin yang ada access pada www.ubuntu.com.my ni sila la
update info berkaitan dari sana. baru le ubuntu.com.my ni updated sejajar
dengan wiki.ubuntu.com

p/s:
susah pulak nak ngeja banyak sangat dot.

On Mon, Jan 30, 2012 at 11:19 AM, MFauzilkamil Zainuddin <
<email address hidden>> wrote:

> Hanya admin sahaja boleh kemaskini informasi dalam laman tu atas faktor
> keselamatan. Oleh itu, jika berminat untuk membantu, boleh attach content
> tersebut kat sini dan terangkan untuk bahagian mana supaya admin boleh
> kemaskini.
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to Ubuntu
> Malaysia LoCo Team.
> Matching subscriptions: susahsebut
> https://bugs.launchpad.net/bugs/923551
>
> Title:
> Laman Web Ubuntu Malaysia www.ubuntu.com.my perlu kemaskini untuk 2012
>
> Status in Ubuntu Malaysia LoCo Team Meta Project:
> New
>
> Bug description:
> Laman web utama Ubuntu Malaysia perlu dikemaskini.
>
> Sila lihat: http://www.ubuntu.com.my/
> dan bandingkan dengan http://www.ubuntu.com/
>
> Cuba lihat Berita terkini : Hari Perisian Sumber Terbuka "OSS Day KPM
> 2010"
> Cerita pasal tahun 2010, dua tahun yang lalu.
>
> Perkara ini perlu dibincangkan dan perlu diselesaikan.
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu-my/+bug/923551/+subscriptions
>

Changed in ubuntu-my:
status: New → Confirmed
importance: Undecided → High
milestone: none → 12.04
Changed in ubuntu-my:
assignee: nobody → Ubuntu Malaysia Web Development Team (ubuntu-my-webteam)
Revision history for this message
Ahmad Aizuddin Aizat (kaibathelegacy) wrote :

Ada lagi yang perlu update?

Revision history for this message
susah sebut (sh00j13n) wrote :

bagaimana pula dengan planet.ubuntu.com.my ?
adakah perlu failkan bugs yang baru atau memadai di masukkan ke dalam bugs ini?

Revision history for this message
Khairul Aizat Kamarudzzaman (fenris) wrote : Re: [Bug 923551] Re: Laman Web Ubuntu Malaysia www.ubuntu.com.my perlu kemaskini untuk 2012

content and news ... tgk la kalau ade masa esok nak upgrade to drupal 6.22

Regards,

Khairul Aizat Kamarudzzaman
http://launchpad.net/~fenris
<email address hidden>
+6012.659.5675

On 01/31/2012 05:02 PM, Ahmad Aizuddin Aizat wrote:
> Ada lagi yang perlu update?
>

Revision history for this message
Khairul Aizat Kamarudzzaman (fenris) wrote :

upgraded from drupal 6.19 to drupal 6.22 .. now time to update content and placing the modules nicely ..

Revision history for this message
MFauzilkamil Zainuddin (apogee) wrote :

Site off-line... bagaimana kita boleh selesaikan bug ini?

Revision history for this message
Muhammad Syazwan Md Khusaini (jipangmenjerit) wrote :

kena rujuk dengan mypapit, dia pegang domain tu kan?

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers