First launch of a HTML5 app doesn't work, second one does

Bug #1413986 reported by Daniel Holbach
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Canonical System Image
High
David Barth
Ubuntu HTML5 UI SDK
High
Alexandre Abreu
unity-webapps-qml
Undecided
Unassigned
webbrowser-app
Invalid
Undecided
Unassigned
ubuntu-html5-theme (Ubuntu RTM)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Try installing 'roll-a-dice' from the store, run it, watch the spinner spin. Close the app, try again, voilà, it works.

Tested and confirmed by: popey, justcarakas, alexabreu, dbarth.

Related branches

Revision history for this message
David Barth (dbarth) wrote :

The bug affects the RTM release. I cannot reproduce the issue on vivid currently.

Changed in ubuntu-html5-theme:
assignee: nobody → Alexandre Abreu (abreu-alexandre)
importance: Undecided → High
status: New → Confirmed
Revision history for this message
Daniel Holbach (dholbach) wrote :

<dholbach> popey, was bug 1413986 for you on vivid or rtm?
<popey> dholbach: rtm

Revision history for this message
XiaoGuo, Liu (liu-xiao-guo) wrote :

I used Qt creator to create a template HTML 5 app, however, it could not even be running on the nexus 4 with RTM image. This is very critical to the developers' story. The error is like http://paste.ubuntu.com/10170138/

tags: added: univ-train
Revision history for this message
Alexandre Abreu (abreu-alexandre) wrote :

The html5 container on rtm still uses QtWebkit and QtWebkit does not seem to work properly anymore on RTM, see the simple click package in attachement.

Revision history for this message
Alexandre Abreu (abreu-alexandre) wrote :
Changed in ubuntu-html5-theme:
status: Confirmed → Fix Committed
status: Fix Committed → In Progress
Changed in canonical-devices-system-image:
importance: Undecided → High
milestone: none → ww09-2015
status: New → In Progress
Changed in canonical-devices-system-image:
assignee: nobody → David Barth (dbarth)
Revision history for this message
Alexandre Abreu (abreu-alexandre) wrote :

For reference I did file this bug for upstream qtwebkit

https://bugs.launchpad.net/ubuntu-ui-toolkit/+bug/1421669

David Barth (dbarth)
Changed in canonical-devices-system-image:
status: In Progress → Fix Committed
Changed in ubuntu-html5-theme:
status: In Progress → Fix Committed
Changed in unity-webapps-qml:
status: New → Invalid
Changed in webbrowser-app:
status: New → Invalid
Revision history for this message
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package ubuntu-html5-theme - 0.1.2+15.04.20150216~rtm-0ubuntu1

---------------
ubuntu-html5-theme (0.1.2+15.04.20150216~rtm-0ubuntu1) 14.09; urgency=medium

  [ CI Train Bot ]
  * New rebuild forced.

  [ Alexandre Abreu ]
  * Fix oxide support
  * Fix oxide support
  * fix webkit inspector
  * forgot files
  * fix deps
  * fix content hub picker API environment (proper Item based parent)
  * revert mistakenly commited bits
  * Mitigate the QtWebkit / Mainview issue (LP: #1413986)

ubuntu-html5-theme (0.1.2+14.10.20141008-0ubuntu1) utopic; urgency=low

  [ Jean-Francois Moy ]
  * Fixed alignment issues. Fixed UI.optionselector being incorrectly
    documented. Aligned terminology between various pages. Fixed
    incorrect UI.progress documentation. (LP: #1276234)
 -- CI Train Bot <email address hidden> Mon, 16 Feb 2015 16:24:20 +0000

Changed in ubuntu-html5-theme (Ubuntu RTM):
status: New → Fix Released
Changed in canonical-devices-system-image:
status: Fix Committed → Fix Released
Changed in ubuntu-html5-theme:
status: Fix Committed → Fix Released
Revision history for this message
XiaoGuo, Liu (liu-xiao-guo) wrote :

This one was fixed!

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers