Welkom in Ubuntu 9.10!

Het Ubuntu-project is gebaseerd op de ideeëen van de Ubuntu-filosofie: software moet kosteloos en in iemands eigen taal beschikbaar zijn, en iedereen moet de vrijheid hebben om de software aan te passen naar zijn of haar eigen wensen.

Hulp en ondersteuning:

U kunt op veel manieren hulp krijgen bij het gebruik van Ubuntu:

Documentatie en handleidingen voor Ubuntu zijn te vinden in het submenu "Hulp" van het menu "Systeem". Engelstalige documentatie is tevens te vinden op de officiële Ubuntu-documentatiewebsite (Engelstalig) en op de documentatiewebsite onderhouden door Ubuntu-gebruikers.

Voor hulp van andere Ubuntu gebruikers kun je gebruik maken van de Nederlandstalige en internationale (Engelstalig) mailinglijsten, de Nederlandstalige en de internationale (Engelstalig) webforums, of chatten met andere Ubuntu-gebruikers op de IRC-kanalen #ubuntu (Engelstalig) en #ubuntu-nl op het Freenode IRC-netwerk.

Ook is het mogelijk om betaalde ondersteuning (Engelstalig) te krijgen.

Draag bij aan Ubuntu:

De Ubuntu-gemeenschap bestaat uit softwareontwikkelaars, documentatieschrijvers, vertalers, ontwerpers en het belangrijkst: de mensen die Ubuntu in hun dagelijks leven gebruiken. Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan deze gemeenschap en daarmee te helpen om van Ubuntu een besturingssysteem te maken dat aan al uw eisen voldoet.

Als u meer te weten wilt komen over bijdragen aan de Ubuntu-gemeenschap, bezoek dan de Ubuntu NL-website!