Ubuntu 11.10 ISOs after release, not bootable from pendrive on Macs.

Bug #890151 reported by Nyan Cat
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Ubuntu CD Images
New
Undecided
Unassigned

Bug Description

I am using MacBook 5,1.
I was using Ubuntu 11.10 alphas and betas, and they were installing with no problem on pendrive, then booting GRUB2 EFI and OS normally started as live session.
But now it does not display in Mac boot menu(when holding ALT at boot).
However when I plug it in BIOS system it boots normal.

Does ISO generation process change in 11.10 final? Maybe I am missing something?
I tried precise daily's, same thing.
Thanks and sorry for my bad english...

Revision history for this message
Ubuntu Foundations Team Bug Bot (crichton) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. It seems that your bug report is not filed about a specific source package though, rather it is just filed against Ubuntu in general. It is important that bug reports be filed about source packages so that people interested in the package can find the bugs about it. You can find some hints about determining what package your bug might be about at https://wiki.ubuntu.com/Bugs/FindRightPackage. You might also ask for help in the #ubuntu-bugs irc channel on Freenode.

[This is an automated message. I apologize if it reached you inappropriately; please just reply to this message indicating so.]

Colin Watson (cjwatson)
affects: ubuntu → usb-creator (Ubuntu)
Revision history for this message
Brendan Donegan (brendan-donegan) wrote :

Re-assigned to Ubuntu CD Images, as the reporter was DD'ing the ISO, so this isn't a problem with USB Creator

affects: usb-creator (Ubuntu) → ubuntu-cdimage
Nyan Cat (nyancat)
description: updated
information type: Public → Public Security
information type: Public Security → Private
Steve Kowalik (stevenk)
description: updated
information type: Private → Public
Revision history for this message
Lars Noodén (larsnooden) wrote :

This is also present in the Lubuntu amd64+mac images for 14.10 against a macbookpro 8,2

Revision history for this message
Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu ISO testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/890151

tags: added: iso-testing
Revision history for this message
Adam Conrad (adconrad) wrote :

I'm going to take a shot in the dark and suggest that your MBP8,2 might work just fine with a normal amd64 ISO, and doesn't actually have the bug(s) the amd64+mac ISO is attempting to work around. Could you give that a whirl, Lars?

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  
Everyone can see this information.

Other bug subscribers