Build overcloud image for rhel8 fails sometimes on in_target.d/post-install.d/51-enable-network-service

Bug #1853028 reported by Sagi (Sergey) Shnaidman on 2019-11-18
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
tripleo
Critical
Unassigned

Bug Description

In almost half of cases building overcloud qcow2 image fails for RHEL-8 on step:
2019-11-18 12:31:42.708 | dib-run-parts Running /tmp/in_target.d/post-install.d/51-enable-network-service
2019-11-18 12:31:42.710 | + set -o pipefail
2019-11-18 12:31:42.710 | + chkconfig network on
2019-11-18 12:31:42.712 | failed to glob pattern /etc/rc0.d/[SK][0-9][0-9]network: No such file or directory

http://logs.rdoproject.org/openstack-periodic-master/opendev.org/openstack/tripleo-ci/master/periodic-tripleo-rhel-8-buildimage-overcloud-full-master/813843a/build.log

When it passes, this element is completed, for example:
2019-11-18 00:30:36.606 | dib-run-parts Running /tmp/in_target.d/post-install.d/51-enable-network-service
2019-11-18 00:30:36.608 | + set -o pipefail
2019-11-18 00:30:36.608 | + chkconfig network on
2019-11-18 00:30:36.611 | dib-run-parts 51-enable-network-service completed

http://logs.rdoproject.org/openstack-periodic-master/opendev.org/openstack/tripleo-ci/master/periodic-tripleo-rhel-8-buildimage-overcloud-full-master/3fe0b42/build.log

Alex Schultz (alex-schultz) wrote :

this was the error previously when we were using systemd, so same problem i guess

tags: added: promotion-blocker
Marios Andreou (marios-b) wrote :

o/ I am ruck and came here from a new/untriaged bug on prod chain but checking there https://review.rdoproject.org/zuul/builds?job_name=periodic-tripleo-rhel-8-buildimage-overcloud-full-master it is green with last fail on 19th.

Do we have recent examples of this? Otherwise why did we add promotion-blocker flag to it yesterday

Marios Andreou (marios-b) wrote :

i think this is a duplicate for https://bugs.launchpad.net/tripleo/+bug/1851274 or at least it is definitely related to it.

The error in that bug was meant to be fixed by using chkconfig instead of systemctl enable https://opendev.org/openstack/tripleo-puppet-elements/commit/63859da17b4f4e25b4817950544a5daf50270e8a

However we still have the same error appearing ... trace now is like:

2019-11-26 01:55:15.886 | dib-run-parts Running /tmp/in_target.d/post-install.d/51-enable-network-service
2019-11-26 01:55:15.888 | + set -o pipefail
2019-11-26 01:55:15.888 | + chkconfig network on
2019-11-26 01:55:15.889 | failed to glob pattern /etc/rc0.d/[SK][0-9][0-9]network: No such file or directory

(before it was the same but with systemctl enable instead of chkconfig see https://bugs.launchpad.net/tripleo/+bug/1851274 )

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers