openstack overcloud update stack doesn't run yum update

Bug #1721449 reported by Cédric Jeanneret deactivated on 2017-10-05
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
tripleo
Medium
Unassigned

Bug Description

Dear Stackers,

According to the help page `openstack overcloud stack update --help', said command should perform some kind of package update on the overcloud nodes:
"Updates packages on overcloud nodes"

But apparently, it's not the case: yum doesn't report any change to packages, although before the run there are a bunch of packages to update (for both openstack and system).

Is it normal?

Cheers,

C.

Changed in tripleo:
importance: Undecided → Medium
milestone: none → queens-2
status: New → Triaged
Alex Schultz (alex-schultz) wrote :

No it's not normal. The update action adds in an UpdateIdentifier to the deployment which should trigger updates. Would need logs to understand what is happening.

tags: added: upgrade

Hmmm weird. Using --debug --verbose in order to get logs actually triggered yum. I'll need to dig a bit more into that. Last times it wasn't working like that :/.

Might be set to "needs more information" for now.

Changed in tripleo:
milestone: queens-2 → queens-3
Changed in tripleo:
milestone: queens-3 → queens-rc1
Changed in tripleo:
milestone: queens-rc1 → rocky-1
Changed in tripleo:
milestone: rocky-1 → rocky-2
Changed in tripleo:
milestone: rocky-2 → rocky-3
Changed in tripleo:
milestone: rocky-3 → rocky-rc1
Changed in tripleo:
milestone: rocky-rc1 → stein-1
Changed in tripleo:
milestone: stein-1 → stein-2
Changed in tripleo:
milestone: stein-2 → stein-3
Changed in tripleo:
status: Triaged → Incomplete
status: Incomplete → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers