Preferences dialogue won't open

Bug #235438 reported by benji.ijneb on 2008-05-28
16
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
TimeVault
Undecided
Unassigned

Bug Description

this is much like another bug from a while back, but this is on the latest version (there is supposed to be a bug fix)

when i try to open the preferences dialogue, the panel shows the 'starting administrative application' thing, which then disappears almost instantly, and nothing happens. when i try to run /usr/bin/timevault-config from the terminal, i get the following error message:

Traceback (most recent call last):
  File "./timevault-config", line 31, in <module>
    configgui.MainDlg().Show()
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/TimeVault/configgui.py", line 241, in Show
    self.CheckDBVersion()
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/TimeVault/configgui.py", line 235, in CheckDBVersion
    if not db.Open():
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/TimeVault/database.py", line 107, in Open
    self.Create(0)
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/TimeVault/database.py", line 78, in Create
    result.Exec(sql)
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/TimeVault/database.py", line 42, in Exec
    self.cursor.execute(*args)
pysqlite2.dbapi2.OperationalError: database is locked

also, occasionally when i try to open the preferences dialogue, it gives me a message saying that the database neeeds to be upgraded from v0 to v5.

this is really irritating as i love timevault, and would love to use it. all hep appreciated, thanks.

description: updated
cement_head (andor-udel) wrote :

I also have this problem

Ralph Wabel (rwabel) wrote :

same for me, however the notifier shows me it's disconnected. I can also not see the deamon running. If I start the deamon it vanish right afterwards. I guess preferences is not working correctly as I'm disconnected

Jeff Carr (jeffcarr) wrote :

This is exactly my result as well, when using the latest timevault_0.7.5-1_i386.deb. The preference dialog opened fine when unconfigured, but after configuring and then closing, it will not reopen.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers