titlebar and titletip shows "None" on local shells.

Reported by Jason Liquorish on 2008-09-21

This bug report was converted into a question: question #66537: titlebar and titletip shows "None" on local shells..

4
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Terminator
Medium
Unassigned

Bug Description

I have titlebars and titletips on and my local shells have the title "None", shells running ssh sessions have the correct title "user@hostname: ~".

I have attached a screenshot of this problem.

Chris Jones (cmsj) wrote :

Normally the title would be emitted by your shell. Could you let me know what the output of the following commands is please?

echo $TERM
echo $PROMPT_COMMAND

Changed in terminator:
importance: Undecided → Medium
status: New → Incomplete

The output from each command is:

jason@Kryten:~$ echo $TERM
xterm
jason@Kryten:~$ echo $PROMPT_COMMAND

jason@Kryten:~$

Chris Jones (cmsj) wrote :

> jason@Kryten:~$ echo $PROMPT_COMMAND
>

Assuming you are running bash, then this is the issue. The title is set by the shell via an escape sequence, which is usually part of $PROMPT_COMMAND. For example:

cmsj@kodachi:~$ grep PROMPT_COMMAND .bashrc
    PROMPT_COMMAND='echo -ne "\033]0;${USER}@${HOSTNAME}: ${PWD/$HOME/~}\007"'

Changed in terminator:
status: Incomplete → Invalid

I have a pretty standard Ubuntu install and I have just added the terminator PPA and installed Terminator. I have added PROMPT_COMMAND to my .bashrc and it is now working as expected. Thank you.

chantra (chantra) wrote :

converting to a question as this might affect other users that do not have a PROMPT_COMMAND set in the environment (fresh install of archlinux....)

Changed in terminator:
status: Invalid → In Progress
chantra (chantra) wrote :

The titlebar is dependant on the environment variable PROMPT_COMMAND.
If this variable is not set, The titlebar will display "None".
To fix this, one must add the following to ~/.bashrc

# If this is an xterm set the title to user@host:dir
case "$TERM" in
xterm*|rxvt*)
    PROMPT_COMMAND='echo -ne "\033]0;${USER}@${HOSTNAME}: ${PWD/$HOME/~}\007"'
    ;;
*)
    ;;
esac

Changed in terminator:
status: In Progress → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Bug attachments