Display within switchboard crashes with sementation fault

Bug #1443536 reported by Daniel Witte on 2015-04-13
18
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Switchboard Display Plug
Confirmed
Undecided
Unassigned

Bug Description

Hi,

I have 2 Display. If i deactivate 1 i cant active the second one because the Displayapp crashes. I had to enable the monitor with xrandr over the terminal, than i can configure the two Displays.

The segmentation fault comes in the syslog.

Mirko (mrk-ferranti) wrote :

Hi all, i've the same problem.
I user xrandr to switch monitor.
There is a better solution to solve this problem? Because everytime i boot up, os select by default the wrong monitor, and it is uncomfortable.

Sativa (patrik-mueller96) wrote :

Hello,

i've had the same error. Installing & Setting up Elementary OS with two Monitors was no Problem.
But when i removed one to use it for another PC and plug it back in it happend.
The Display Application crashes as soon as i "checkbox" the second Monitor for use.

I also fixed it with arandr (xrandr + GUI),
but i had to set the Monitors to mirrored first to set it at the Displays App to segmentation.

Changed in switchboard:
status: New → Confirmed
Daniel Fore (danrabbit) on 2015-09-23
affects: switchboard → switchboard-plug-display
JaccoH (jacco) wrote :

For me launching the display plug crashes switchboard as well. Kind of annoying:

jhoeve-a@laptop-jacco:~$ switchboard --display=:0 display

** (switchboard:8144): WARNING **: Couldn't connect to accessibility bus: Failed to connect to socket /tmp/dbus-k3wNWXxF7v: Connection refused
[INFO 15:00:42.784368] Application.vala:155: System Settings version: 2.0
[INFO 15:00:42.784574] Application.vala:157: Kernel version: 4.2.0-040200-generic
[INFO 15:00:42.882810] Tweaks.vala:229: Activating Tweak plug
switchboard: symbol lookup error: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/switchboard/hardware/pantheon-display/libpantheon-display.so: undefined symbol: gnome_rr_output_info_supports_rotation

JaccoH (jacco) wrote :

It is not tweak plug bug. I have the same issue, without tweaks:

jhoeve-a@laptop-jacco:~/GitCollections/authdns-ansible-code$ switchboard --display=:0 display

** (switchboard:14874): WARNING **: Couldn't connect to accessibility bus: Failed to connect to socket /tmp/dbus-OFD4pWGdWq: Connection refused
[INFO 14:38:31.672099] Application.vala:155: System Settings version: 2.0
[INFO 14:38:31.672176] Application.vala:157: Kernel version: 4.2.0-040200-generic
switchboard: symbol lookup error: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/switchboard/hardware/pantheon-display/libpantheon-display.so: undefined symbol: gnome_rr_output_info_supports_rotation

JaccoH (jacco) wrote :

Found the cause... sorry.

Somehow I was using daily instead of global on Freya. I never intentionally set that though.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Related questions