cannot register on ubuntu developer summit: message received = An attribute required for logging in was not returned (nickname).

Bug #1172171 reported by Rweze.leo Florian
28
This bug affects 6 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Summit
Undecided
Unassigned

Bug Description

cannot register on ubuntu developer summit: message received = An attribute required for logging in was not returned (nickname).

Revision history for this message
Chris Johnston (cjohnston) wrote :

I believe that this was caused by a glitch is Ubuntu SSO. Could you please try again.

Changed in summit:
status: New → Incomplete
Revision history for this message
korbert (socelsido) wrote :

Same for me, I have tried it with Chrome and Firefox with same result.

Revision history for this message
korbert (socelsido) wrote :

The bug has gone after registering in launchpad.

Revision history for this message
Seren (r-launchpad-seren-net) wrote :

I just registered an Ubuntu One account and am getting the same error upon attempted login:

An attribute required for logging in was not returned (nickname).
If you continue to experience problems with Summit, please Report it!

URL: http://summit.ubuntu.com/openid/complete/?next=%2Fuds-1311%2F2013-11-19%2F&janrain_nonce=2013-11-19T19%3A35%3A48ZyiSRjY

Revision history for this message
Seren (r-launchpad-seren-net) wrote :

Logging into the ubuntu one portal, there doesn't seem to be a Nickname field anywhere that can be populated.

Revision history for this message
Chris Johnston (cjohnston) wrote :

seren, you needed to create a LP account. Please try again

Revision history for this message
joshua ryan (miercoledi) wrote :

this is easily-fixed by logging into launchpad. the login application for summit.ubuntu should be trained to redirect users who did not submit a nickname field to launchpad rather than to bugs.launchpad

Revision history for this message
open_kompute (komputes+open) wrote :

Just ran into this issue as well. Had to create a new account as my old one has been merged and could not log into UOS. The new account cannot register for UOS because of this exact issue.

From comments in this bug, I gathered that I needed to register in launchpad first (perhaps useful to put this pre-requisite on the UOS front page): https://launchpad.net/sprints/uos-1511

Logging in with new user works registering in Launchpad, but registration does not sync immediately:
You are not registered as attending. You can register your attendance in  Launchpad. If you have recently done so, wait a few minutes and reload this page.

After a few minutes I was able to register.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers