A GUI button/box to select no shading/background under the main toolbar buttons

Bug #1589702 reported by Robert Van Vugt on 2016-06-06
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Stellarium
Wishlist
Alexander Wolf

Bug Description

#1204639 shows fix committed but no plans for a GUI button/box to select no shading/background under the main toolbar buttons. The fix (manual config.ini modification works well) but what use is it without a way to select it in the GUI? Wishlist item would be to add a GUI button or selection box to be able to turn this on/off.

Thanks

Tags: gui Edit Tag help

Related branches

Robert Van Vugt (rvvcuda) wrote :
summary: - Wishlist Item - NOT a bug
+ A GUI button/box to select no shading/background under the main toolbar
+ buttons
Changed in stellarium:
importance: Undecided → Wishlist
gzotti (georg-zotti) wrote :

There are a few rarely changed things like colors which are on purpose not settable in the GUI to avoid clickbox clutter. It should be enough if such a setting is documented in the manual/wiki. Few people will want to switch button shading on a daily basis, sounds like a personal preference (one-time setting).

Robert Van Vugt (rvvcuda) wrote :

I remember some time ago that a line in the config file could be changed/edited to allow this fix and it worked very well but I can not find that entry to modify. Is it still there? What is the entry called? under what group heading? I have looked thru both config files and see no entry about the shading behind these buttons. Was it removed?

Thanks
Robert

Alexander Wolf (alexwolf) wrote :

gui/flag_show_buttons_background = true or false

Robert Van Vugt (rvvcuda) wrote :

Thanks - Seems that flag has been removed but editing it back in still works fine.

Robert

tags: added: gui
Changed in stellarium:
status: New → Opinion
Robert Van Vugt (rvvcuda) wrote :

Hi Alexander - Once again that GUI flag (gui/flag_show_buttons_background = false in config.ini) is missing from V15.2 Windows x64 release. It still works if I paste the line entry into the config.ini file but why does this keep getting dropped? I highly prefer no shading and I am sure there are others that would like to turn that off if they knew they could. As you say it is an opinion and we all have them LOL.

Thanks
Robert

Alexander Wolf (alexwolf) wrote :

A fix has been committed as revision 9395 of the trunk branch in Stellarium's Bazaar repository at Launchpad: http://bazaar.launchpad.net/~stellarium/stellarium/trunk/revision/9395

Changed in stellarium:
milestone: none → 0.16.0
assignee: nobody → Alexander Wolf (alexwolf)
status: Opinion → Fix Committed
Changed in stellarium:
status: Fix Committed → Fix Released
Robert Van Vugt (rvvcuda) wrote :

Alexander - Nice work! Just installed v16.0 and this works very nicely. Love it! Thanks for adding this minor feature.

Robert

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers