Mars texture not used in lower magnifications

Bug #1589224 reported by mlnoga on 2016-06-05
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Stellarium
Low
Unassigned

Bug Description

Mars is rendered as a simple colored disk even at magnifications of 100x and 150x. In my 80mm ED refractor, I clearly see dark surface features and shapes at this magnification, which correspond to the Stellarium view at 300x when I add a virtual 2x barlow.

Could you please fix this, and use the texture as soon as the rendered image has more than 3x3 pixels or so? Better yet, make it configurable?

gzotti (georg-zotti) on 2016-06-05
Changed in stellarium:
status: New → Confirmed
importance: Undecided → Low
gzotti (georg-zotti) wrote :

Actually the sphere with texture is used as soon as screen size >1pixel, but the combination of halo+sphere overexposes the texture. And of course, the tiny sphere will not show many markings in a subsampled texture. Not sure if halo should just be disabled when sphere is rendered in Ocular view?

gzotti (georg-zotti) wrote :

When configuring something that yields 125x magnification, Mars sphere is 5 pixels in diameter, and no surface details are discernible even without halo. And switching Halo off as soon as sphere appears looks terrible.

gzotti (georg-zotti) on 2017-03-24
Changed in stellarium:
status: Confirmed → Opinion
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers