Activity log for bug #1789569

Date Who What changed Old value New value Message
2018-08-29 06:59:19 RaiMan bug added bug
2018-08-29 06:59:25 RaiMan sikuli: status New In Progress
2018-08-29 06:59:29 RaiMan sikuli: importance Undecided High
2018-08-29 06:59:32 RaiMan sikuli: assignee RaiMan (raimund-hocke)
2018-08-29 06:59:34 RaiMan sikuli: milestone 1.1.4
2018-08-29 06:59:49 RaiMan summary [1.1.4] IDE: load() does not seem to work anymore [1.1.4] IDE: load() does not seem to work anymore --- workaround
2018-08-29 07:04:12 RaiMan description OS: Windows 10 SQL Server: 2012 Utilizing zxJDBC (ziclix) Driver: Microsoft JDBC driver 7.0 for SQL Server (obtained here): (https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=57175) With the script that I built in SIkuliX 1.1.2, I can successfully connect to our SQL Server and insert/update records. My script also works well in SikuliX 1.1.3. However, when I try to run the script in SikuliX 1.1.4, I receive this error: "driver [com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDriver] not found" It's the same exact script, just running in 1.1.4 instead of 1.1.3. The code that I am using to connect to SQL can be viewed in my post here: https://answers.launchpad.net/sikuli/+question/672153 Is this a bug, or do I need to load the SQL Driver differently in 1.1.4 than I do in 1.1.2 & 3? Thanks! Ron Turrentine *************** workaround comment out the load() ... ... and try the following: copy the jar instead to the <app-data>/Sikulix/Extensions folder (where the jython jar is also) This should auto load the jar to the Java class path at start up of the IDE, so it should be found later. --------------------------------------- OS: Windows 10 SQL Server: 2012 Utilizing zxJDBC (ziclix) Driver: Microsoft JDBC driver 7.0 for SQL Server (obtained here): (https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=57175) With the script that I built in SIkuliX 1.1.2, I can successfully connect to our SQL Server and insert/update records. My script also works well in SikuliX 1.1.3. However, when I try to run the script in SikuliX 1.1.4, I receive this error: "driver [com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDriver] not found" It's the same exact script, just running in 1.1.4 instead of 1.1.3. The code that I am using to connect to SQL can be viewed in my post here: https://answers.launchpad.net/sikuli/+question/672153 Is this a bug, or do I need to load the SQL Driver differently in 1.1.4 than I do in 1.1.2 & 3? Thanks! Ron Turrentine
2018-09-19 07:17:45 RaiMan summary [1.1.4] IDE: load() does not seem to work anymore --- workaround [1.1.4] IDE: load() does not seem to work anymore --- fixed 2018-09-19
2018-09-19 07:17:49 RaiMan sikuli: status In Progress Fix Committed
2018-09-19 07:17:53 RaiMan sikuli: importance High Critical
2018-09-19 07:19:47 RaiMan summary [1.1.4] IDE: load() does not seem to work anymore --- fixed 2018-09-19 [1.1.4] IDE: load() does not seem to work anymore --- partly fixed 2018-09-19
2018-09-19 07:21:17 RaiMan description *************** workaround comment out the load() ... ... and try the following: copy the jar instead to the <app-data>/Sikulix/Extensions folder (where the jython jar is also) This should auto load the jar to the Java class path at start up of the IDE, so it should be found later. --------------------------------------- OS: Windows 10 SQL Server: 2012 Utilizing zxJDBC (ziclix) Driver: Microsoft JDBC driver 7.0 for SQL Server (obtained here): (https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=57175) With the script that I built in SIkuliX 1.1.2, I can successfully connect to our SQL Server and insert/update records. My script also works well in SikuliX 1.1.3. However, when I try to run the script in SikuliX 1.1.4, I receive this error: "driver [com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDriver] not found" It's the same exact script, just running in 1.1.4 instead of 1.1.3. The code that I am using to connect to SQL can be viewed in my post here: https://answers.launchpad.net/sikuli/+question/672153 Is this a bug, or do I need to load the SQL Driver differently in 1.1.4 than I do in 1.1.2 & 3? Thanks! Ron Turrentine *************** workaround --- needed if one gets not-found errors on Java stuff (which should be found via Java classpath) comment out the load() ... ... and try the following: copy the jar instead to the <app-data>/Sikulix/Extensions folder (where the jython jar is also) This should auto load the jar to the Java class path at start up of the IDE, so it should be found later. --------------------------------------- OS: Windows 10 SQL Server: 2012 Utilizing zxJDBC (ziclix) Driver: Microsoft JDBC driver 7.0 for SQL Server (obtained here): (https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=57175) With the script that I built in SIkuliX 1.1.2, I can successfully connect to our SQL Server and insert/update records. My script also works well in SikuliX 1.1.3. However, when I try to run the script in SikuliX 1.1.4, I receive this error: "driver [com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDriver] not found" It's the same exact script, just running in 1.1.4 instead of 1.1.3. The code that I am using to connect to SQL can be viewed in my post here: https://answers.launchpad.net/sikuli/+question/672153 Is this a bug, or do I need to load the SQL Driver differently in 1.1.4 than I do in 1.1.2 & 3? Thanks! Ron Turrentine
2018-09-19 07:21:22 RaiMan sikuli: importance Critical High