Failed to set GID to `admin`: 'getgrnam(): name not found: admin'

Bug #696183 reported by BlueLight on 2011-01-01
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
sbackup
Status tracked in Trunk
0.11
Low
Jean-Peer Lorenz
Trunk
Low
Jean-Peer Lorenz

Bug Description

I installed sbackup on Mint LMDE from source and the installation went fine with all dependencies are met.
When I run it it terminates with this output.
Can someone help me to solve this?
I am using sbackup 0.11.3 on debian testing 32 bit released as Mint LMDE with Gnome Desktop 2.30

Snippet of output:

Neither Gnome nor KDE session is running
No desktop session found. Indicator application is not started.
Failed to set GID to `admin`: 'getgrnam(): name not found: admin'

Related branches

Changed in sbackup:
status: New → Confirmed
importance: Undecided → Low
BlueLight (bluelight-auroville) wrote :

There have been some upgrades recently (D-Bus) . I am watching it the next couple of days if it works now. First test looked good :-)

BlueLight (bluelight-auroville) wrote :

Hourly backups run fine now. No notification icon like in Ubuntu but the backups look ok.

Jean-Peer Lorenz (peer.loz) wrote :

Thank you for using SBackup and for taking the time reporting this bug.

You're describing 2 different things that happen:
1. an error message stating "Failed to set GID to `admin`: 'getgrnam(): name not found: admin'" which actually isn't an error.
2. the notification error "No desktop session found. Indicator application is not started."

This bug deals with 1) and I've already commited a fix for it.

Issue 2) is dealt with here: https://bugs.launchpad.net/sbackup/+bug/697654. Please add further comments there.

Thanks for your help.

description: updated
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers