[DIB] mysql element: mariadb-server is not always installed on RHEL7

Bug #1675119 reported by Luigi Toscano on 2017-03-22
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Sahara
Fix Released
Undecided
Unassigned

Bug Description

Depending on the available subscriptions, 'yum install mysql-server' does not always install mariadb-server (the default version on RHEL7). The mapping for CentOS7 already specify the proper name for the packages, so the mapping for RHEL7 should be added as well.

Even if the server is installed at runtime (for example by MapR), preloading saves a bit of time (and it works already for CentOS7).

This is a candidate for a backport to Ocata and possibly to Newton.

Reviewed: https://review.openstack.org/448741
Committed: https://git.openstack.org/cgit/openstack/sahara-image-elements/commit/?id=04982540767c9d6fe54cc57e1d4ca3ef418be636
Submitter: Jenkins
Branch: master

commit 04982540767c9d6fe54cc57e1d4ca3ef418be636
Author: Luigi Toscano <email address hidden>
Date: Wed Mar 22 19:10:25 2017 +0100

    mysql: fix the packages mapping on RHEL7 (mariadb)

    RHEL7 configuration is the same as CentOS7 (or the other way around).
    uses mariadb like CentOS7

    Closes-Bug: #1675119
    Change-Id: I7ea7a6f327f69a7271b605733ba95ef296bebef7

Changed in sahara:
status: New → Fix Released

Reviewed: https://review.openstack.org/451954
Committed: https://git.openstack.org/cgit/openstack/sahara-image-elements/commit/?id=1467367e71b75985c513a70a6250d643eb760afe
Submitter: Jenkins
Branch: stable/ocata

commit 1467367e71b75985c513a70a6250d643eb760afe
Author: Luigi Toscano <email address hidden>
Date: Wed Mar 22 19:10:25 2017 +0100

    mysql: fix the packages mapping on RHEL7 (mariadb)

    RHEL7 configuration is the same as CentOS7 (or the other way around).
    uses mariadb like CentOS7

    Closes-Bug: #1675119
    Change-Id: I7ea7a6f327f69a7271b605733ba95ef296bebef7
    (cherry picked from commit 04982540767c9d6fe54cc57e1d4ca3ef418be636)

tags: added: in-stable-ocata

This issue was fixed in the openstack/sahara-image-elements 7.0.0.0b1 development milestone.

This issue was fixed in the openstack/sahara-image-elements 6.0.1 release.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers