Rapid Photo Downloader

rapid-photo-downloader is not starting

Reported by hasp on 2009-06-14
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Rapid Photo Downloader
Medium
Damon Lynch

Bug Description

System: Ubuntu Jaunty, 64bit, (GERMAN), more or less fresh installed
Installed via Launchpad and installed sudo apt-get install rapid-photo-downloader
Install-Routine was ok ...

starting rapid-photo-downloader with
rapid-photo-downloader

results in
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/rapid-photo-downloader", line 5, in <module>
    rapid.rapid.start ()
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/rapid/rapid.py", line 3039, in start
    app = RapidApp (bus, '/', config.DBUS_NAME)
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/rapid/rapid.py", line 2158, in __init__
    image_hbox = ImageHBox(self)
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/rapid/rapid.py", line 1963, in __init__
    self.missingThumbnail = gtk.gdk.pixbuf_new_from_file_at_size(paths.share_dir('glade3/image-missing.svg'), 100, 100)
glib.GError: Format der Bilddatei unbekannt

last line means (more or less)
glib.GError: picture format unknown
"image-missing.svg" exists in "/usr/lib/python2.6/dist-packages/rapid/glade3" and can be viewed with GQview.

Seems like I'm missing some library, which was not part of the dependencies?

hasp (hasp) wrote :

aunt google suggested librsvg must be installed (if you want to view svg with glib) ...

it is installed

hasp (hasp) wrote :

ok i fixed it
librsvg2-common must be installed ... please add it to the dependencies

Damon Lynch (dlynch3) wrote :

Danke for reporting this bug... and especially for finding the solution! My guess is that you are running KDE. I also saw this under KDE. What is strange is that the program ran without that library being installed, without any problems. Then one day it simply stopped working. I could not determine why. I hope it does not come back again.

Changed in rapid:
assignee: nobody → Damon Lynch (dlynch3)
importance: Undecided → Medium
milestone: none → 0.1.0
status: New → In Progress
Damon Lynch (dlynch3) wrote :

Updated PPA package released

Changed in rapid:
milestone: 0.1.0 → none
status: In Progress → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers