Cannot paste from clipboard on OSX

Bug #1219104 reported by Andrew Hicks
30
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Pinta
Medium
Cameron White

Bug Description

To replicate:
Open Pinta 1.4.0.0 or 1.5.0.0
Open web browser, find an image to paste
Copy the image by either
- cmd-shift-4
- cmd-c
- right-click and "Copy"
Attempt to paste into Pinta.

Pinta will respond with a message that "The clipboard doesn't contain an image".

I am running Unity3D on my machine as well. This program also uses the Mono framework so it's possible that it is somehow interfering with Pinta. I haven't had the chance to test this on any other machine.

This is OSX version 10.8.4

Andrew Hicks (aghicks3)
description: updated
Revision history for this message
grofaty (grofaty) wrote :

Can you please write what is your Pinta version? Can you please test if this problem also appears on the latest development version: https://bitbucket.org/PintaProject/pinta/downloads/pinta-1.5-preview-20130615.app.zip

Revision history for this message
Andrew Hicks (aghicks3) wrote :

I have Pinta 1.4.0.0

I will check the new dev version and see if the bug persists.

Revision history for this message
Andrew Hicks (aghicks3) wrote :

This does persist in that version 1.5

description: updated
tags: added: osx
Changed in pinta:
importance: Undecided → Medium
Revision history for this message
Miles Ashton (milesashton) wrote :

This bug persists on:
Pinta version 1.5
OS X 10.9

Revision history for this message
Jan Ask (janas) wrote :

Still a problem in Pinta 1.6

OS X 10.12.2

Revision history for this message
Amber F (sailorkfc) wrote :

I have this problem as well.

Revision history for this message
yanaka davis (obvi.clock) wrote :

I have this problem as well.

Revision history for this message
Rodger Cravens (rcravens73) wrote :

Was this on the roadmap? Great tool otherwise, but it mostly makes it worthless to me if I can not copy and paste from applications in OSX.

Revision history for this message
Cameron White (cameronwhite91) wrote :

This seems to be fixed in the in-progress port to GTK3

Changed in pinta:
assignee: nobody → Cameron White (cameronwhite91)
status: New → In Progress
tags: added: gtk3
Revision history for this message
Cameron White (cameronwhite91) wrote :

This is fixed in the GTK3 branch of Pinta

Changed in pinta:
milestone: none → 1.8
status: In Progress → Fix Committed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers