mumamo-fontify-region-with: Symbol's value as variable is void: syntax-propertize-function

Bug #692672 reported by nurikabe on 2010-12-20
18
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
nXhtml
Medium
Unassigned

Bug Description

Seeing this when loading PHP files with the latest version of nXhtml.

lborgman (lennart-borgman) wrote :

Should be fixed now, thanks.

Changed in nxhtml:
importance: Undecided → Medium
status: New → Fix Committed
nurikabe (nurikabe) wrote :

Still seeing the error whenever I load a PHP file. Kills font lock mode.

BTW, I also see that test for bug 3467 fails when Emacs loads.

Doug Alcorn (dougalcorn) wrote :

Still see the error whenever I load an erb file. No fontification and the buffer is basically uneditable. I also see the "Tested for bug 3467 => FAILED".

This is GNU Emacs 23.2.1 (x86_64-apple-darwin10.4.1, NS apple-appkit-1038.32) of 2010-09-12 on Bad-Wolf.local

Yuval Hager (yhager) wrote :

Happens here as well, with latest nxhtml from bzr. Emacs 23.2.1.
It doesn't happen for all PHP files, just some specific ones. I'm attaching an example file (from Drupal).

I also get the "Tested for bug 3467 => FAILED".

?field.comment=Happens here as well, with latest nxhtml from bzr. Emacs 23.2.1.
It doesn't happen for all PHP files, just some specific ones. I'm attaching an example file (from Drupal).

I also get the "Tested for bug 3467 => FAILED".

Changed in nxhtml:
status: Fix Committed → New
Yuval Hager (yhager) wrote :

Bug 3467 is just an Emacs bug that nxHtml tests for and tries to get around if it exists. Not sure it is related at all to this.

lborgman (lennart-borgman) wrote :

Sorry for the trouble. It should be fixed now in the new beta 2.09. Please confirm.

Changed in nxhtml:
status: New → In Progress
Yuval Hager (yhager) wrote :

Tested latest from bzr. I am not getting the crash, but the buffer is fontified in some colors very different than usual (for example in the file I attached earlier). Not sure this is a bug, or how to describe it.

lborgman (lennart-borgman) wrote :

Yuval, could you please send an image and explain what is wrong?

Yuval Hager (yhager) wrote :

I am attaching a "green" image, which only happens on that file, a normal image, which is how it usually looks, and the file I use to define the colors. Is there a way to display the full color scheme emacs uses?

Yuval Hager (yhager) wrote :
Yuval Hager (yhager) wrote :
Yuval Hager (yhager) wrote :

Sorry for the torrent of messages, but I found a way to find the current face under cursor, and it is 'mumamo-background-chunk-submode1' in the green image, while it is 'font-lock-<something>-face' in the normal case.

Yuval Hager (yhager) wrote :

Oh, crap, I am wasting time for all of you. Please ignore all my last messages - I get the same behaviour on every .php file (the other files where .module, so that's the source of the difference). I am marking this as fixed.

Changed in nxhtml:
status: In Progress → Fix Committed
lborgman (lennart-borgman) wrote :

Oh, thanks for the example.

I can see that the chunk background color is not very good together with your colors. I am not using dark backgrounds myself so I need some suggestions for the mumamo default chunk colors for dark backgrounds. If you have any I would be glad. (You can of course customize them in mumama, do "M-x customize-group RET mumamo".)

The background chunk colors are only there when you use mumamo multi major modes. (And you can easily turn of them if you want to.)

My last upload tries to turn off multi major modes and only use php-mode if the file seems to be only php, see #610470.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers