Accelerated Xorg driver for nVidia cards

Ubuntu 12.10 Not Booting On Nvidia GPU

Reported by Booting Linux on 2012-09-11
68
This bug affects 15 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Nouveau Xorg driver
Confirmed
High
Unassigned

Bug Description

I am not able to boot Ubuntu 12.10 (alpha 1 or daily builds) on my main PC which have Nvidia chips - GTX 470 and GTX 275. After the Ubuntu boot screen the screen shows black and white stips and system doesn't boot.

The problem seems with Nouveau driver as if I Alt+Cltr+F1 and then install nvidia-current and then start GDM/LightDM, then I am able to boot into the system.

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. It seems that your bug report is not filed about a specific source package though, rather it is just filed against Ubuntu in general. It is important that bug reports be filed about source packages so that people interested in the package can find the bugs about it. You can find some hints about determining what package your bug might be about at https://wiki.ubuntu.com/Bugs/FindRightPackage. You might also ask for help in the #ubuntu-bugs irc channel on Freenode.

To change the source package that this bug is filed about visit https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/1049176/+editstatus and add the package name in the text box next to the word Package.

[This is an automated message. I apologize if it reached you inappropriately; please just reply to this message indicating so.]

tags: added: bot-comment
affects: ubuntu → linux (Ubuntu)
summary: - Ubuntu 12.10 Not Bootin On Nvidia GPU
+ Ubuntu 12.10 Not Booting On Nvidia GPU

This bug is missing log files that will aid in diagnosing the problem. From a terminal window please run:

apport-collect 1049176

and then change the status of the bug to 'Confirmed'.

If, due to the nature of the issue you have encountered, you are unable to run this command, please add a comment stating that fact and change the bug status to 'Confirmed'.

This change has been made by an automated script, maintained by the Ubuntu Kernel Team.

Changed in linux (Ubuntu):
status: New → Incomplete
tags: added: quantal
Joseph Salisbury (jsalisbury) wrote :

Can you follow the "Boot options" instructions on the following wiki to enable additional output on boot:

https://wiki.ubuntu.com/DebuggingKernelBoot

As mentioned on the wiki, it would be great if you can attach a log file which may have captured any messages you see. If you are unable to capture a log file, a digital photo will work just as well. As a last resort you can even copy messages down by hand.

Changed in linux (Ubuntu):
importance: Undecided → High
Booting Linux (bootinglinux) wrote :

The problem seems to be with Nouveau drivers.

description: updated
affects: linux (Ubuntu) → nouveau
1roxtar (1roxtar) wrote :

I have the same problem with my Geforce 8400GS and Geforce 9500GT Nvidia cards...last tested with Ubuntu 12.10 Beta 2.

Victor Markin (marvic) wrote :

Same problem with Geforce 310m and Geforce 9600gt

TROM (didier-trom) wrote :

Same problem with Geforce 9200M GS

sladner84 (sladner84) wrote :

Same problem with GeForce 9400GT

Julien Aubin (gojulgarbmail) wrote :

Smae problem with my old GeForce FX 5600 on KDE. The issue only seems to occur with desktop environments requiring 3D drivers, as the lightdm login screen is finely displayed.

Julien Aubin (gojulgarbmail) wrote :

Confirmed the bug as it affects several users with different NVidia hardware. (Also seen on french Ubuntu forum) Note that with the NVidia blob the issue does not occur.

Changed in nouveau:
status: Incomplete → Confirmed
Alain SAURAT (maisondouf) wrote :

Confirmed with Nvidia G210 gpu for Live Ubuntu or Kubuntu.
You can see screen here http://uppix.net/8/7/8/76acbd5e25777b7c426e59f4e5d2d.html

Michael Hofmann (mh21) wrote :

Same problem with GeForce 6600

Same problem with Nvidia Quadro FX570m

hendrikwout (hendrikwout) wrote :

Idem with combination Ubuntu 12.10 beta2 and Nvidia GeForce 8400gs

Miguel Barbero (sonfrau) wrote :

Idem with combination Ubuntu 12.10 and Nvidia GeForce 7100

saepia (saepia) wrote :

The same for nVidia GeForce GT 635M on Asus U32V

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers