[fwaas] FWaaS instance stuck in PENDING_CREATE when devstack enable fwaas-v1

Bug #1779978 reported by Rui Chen on 2018-07-04
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
neutron
Low
zhaobo

Bug Description

When we deploy OpenStack by using devstack and enable FW v1 in local.conf "enable_service neutron-fwaas-v1", deploying process is successful, but when we create FW instance, instance will stuck in "PENDING_CREATE" status forever, I found a related bug https://bugs.launchpad.net/charm-neutron-gateway/+bug/1680164 , that only address for charm project, but problem still exist in devstack fwaas plugin, I add these options in my local environment and restart neutron services, then create FW instance, it will be in ACTIVE.

Rui Chen (kiwik-chenrui) wrote :

And if I use legacy option "enable_service q-fwaas-v1" in local.conf, still face "PENDING_CREATE" issue, I found config conflict in l3_agent.ini, there are two agent section, but have different values, [AGENT] and [agent]

[agent]
extensions =

[AGENT]
extensions = fwaas
root_helper_daemon = sudo /usr/local/bin/neutron-rootwrap-daemon /etc/neutron/rootwrap.conf
root_helper = sudo /usr/local/bin/neutron-rootwrap /etc/neutron/rootwrap.conf

zhaobo (zhaobo6) on 2018-07-04
Changed in neutron:
assignee: nobody → zhaobo (zhaobo6)
status: New → Confirmed
importance: Undecided → Low
zhaobo (zhaobo6) on 2018-07-04
tags: added: fwaas

Fix proposed to branch: master
Review: https://review.openstack.org/583186

Changed in neutron:
status: Confirmed → In Progress
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers