Unable to access video devices

Bug #351773 reported by Gary Butters on 2009-03-30
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Mythbuntu
Fix Released
Undecided
Unassigned
ubiquity (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Unable to add tuners in myth setup because I am unable to access the video devices. Works after adding my username to the video group.

9.04 AMD64 Beta

Gary Butters (gbutters) on 2009-03-30
description: updated

Hi:

Are you meaning on the live disk or after you've rebooted? If on the live
disk, this is a bug in casper, but probably shouldn't be happening since
mythtv-setup gets run as root. If after the reboot, this is a bug in
ubiquity.

On Mon, Mar 30, 2009 at 12:16, Gary Butters <email address hidden> wrote:

> Public bug reported:
>
> Unable to add tuners in myth setup because I am unable to access the
> video devices. Works after adding my username to the video group.
>
> 9.04 AMD64 Beta
>
> ** Affects: mythbuntu
> Importance: Undecided
> Status: New
>
> ** Description changed:
>
> - Unable to add tuners in myth setup because tI am unable to access the
> + Unable to add tuners in myth setup because I am unable to access the
> video devices. Works after adding my username to the video group.
>
> 9.04 AMD64 Beta
>
> --
> Unable to access video devices
> https://bugs.launchpad.net/bugs/351773
> You received this bug notification because you are a member of Mythbuntu
> Developers, which is subscribed to Mythbuntu.
>

--
Mario Limonciello
<email address hidden>
Sent from: Austin Texas United States.

Gary Butters (gbutters) wrote :

It is happening after reboot.

Oh. hmm. Looking at the ubiquity details, that's exactly in line with
what's missing:

http://bazaar.launchpad.net/~ubuntu-installer/ubiquity/trunk/annotate/head%3A/scripts/mythbuntu//mythbuntu_install.py

I suspect some other groups might be missing too. Just video, or are there
others?

On Tue, Mar 31, 2009 at 14:59, Gary Butters <email address hidden> wrote:

> It is happening after reboot.
>
> --
> Unable to access video devices
> https://bugs.launchpad.net/bugs/351773
> You received this bug notification because you are a member of Mythbuntu
> Developers, which is subscribed to Mythbuntu.
>

--
Mario Limonciello
<email address hidden>
Sent from New York, United States

Gary Butters (gbutters) wrote :

That is the only one I know for sure. But with some of the problems I am having I think there may be others.

Mario Limonciello (superm1) wrote :

fixed in bzr #3164

Changed in mythbuntu:
status: New → Fix Committed
Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: New → Fix Committed
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package ubiquity - 1.12.2

---------------
ubiquity (1.12.2) jaunty; urgency=low

  [ Colin Watson ]
  * Add a comment to partman/commit.d/01unmount_busy to explain why this
    script is still here despite similar code in partman-base.
  * Using "Yes" and "No" buttons for the weak-password question turns out to
    be more confusing than I'd hoped. Instead, use "Continue" and "Choose
    another password" (breaking the string freeze, but at least for only one
    string).
  * Suppress unnecessary exception if find_in_os_prober fails.
  * GTK frontend:
    - Don't bother calling find_in_os_prober for partitions without real
      devices (e.g. free space).
    - Fix spacing on timezone page (LP: #336745).
  * Fix handling of "yes" response to partman/unmount_active.
  * Display a warning on the advanced partitioning screen if the
    installation medium is mounted but not filling the whole disk, so that
    the disk containing it is still offered for partitioning (LP: #347916).
  * On armel, DEB_HOST_ARCH=armel but DEB_HOST_ARCH_CPU=arm. Check
    DEB_HOST_ARCH rather than DEB_HOST_ARCH_CPU.
  * Use the full size of the underlying images for the timezone map if the
    screen is big enough.
  * Install chroot-setup.sh and in-target from debian-installer-utils
    (LP: #353941).
  * Move bootloader dependencies to recommendations, to make it easier to
    cope with grub and grub-pc conflicting (LP: #353273).
  * Automatic update of included source packages: partman-auto 84ubuntu2,
    partman-base 129ubuntu5, partman-ext3 56ubuntu1, user-setup
    1.23ubuntu16.

  [ Mario Limonciello ]
  * Make sure mythbuntu installs have users installed into the 'video'
    group. (LP: #351773)

 -- Colin Watson <email address hidden> Thu, 02 Apr 2009 23:12:54 +0100

Changed in ubiquity (Ubuntu):
status: Fix Committed → Fix Released
Changed in mythbuntu:
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers