Admin panel shows Core in red. GD installed but says it's not.

Bug #1454417 reported by fabienwang on 2015-05-12
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Movim
Fix Committed
Medium
edhelas

Bug Description

After updating Movim from trunk,

php mud.php db
told me:
The database need to be updated
config_config_websocketurl column have to be removed
session_name column have to be removed
session_session column have to be removed

I did have to remove them manually

daemon started with:
php daemon.php https://movim.eliteheberg.fr/ 8080

then in ?q=admin page
WebSocket was in red.
Had to update it manually in phpMyAdmin (config table, websocketurl field)

UPDATE `config` SET `websocketurl` = 'wss://movim.eliteheberg.fr/ws/'

Because "Configuration Générale" tab is unavailable.

Finally, after updating this websocketurl field, ?q=admin page still displays Movim Core in red
(because it thinks php5-gd is not installed)

As you can see on this output of phpinfo(), it's active: https://movim.eliteheberg.fr/test.php

http://i.imgur.com/rXTL0cs.jpg

This bug disallow me to access configuration tab, which is not good.

PS: i still can't connect my node.

fabienwang (fabienwang) wrote :

My System: Arch Linux
Movim installed from trunk revision: 1053

no longer affects: archlinux
edhelas (edhelas) on 2015-06-15
Changed in movim:
status: New → Fix Committed
importance: Undecided → Medium
assignee: nobody → edhelas (edhelas)
milestone: none → 0.9
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers