Error running unit test

Bug #1968487 reported by Jack
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
MadGraph5_aMC@NLO
New
Undecided
Unassigned

Bug Description

Hi, I'm trying to run the unit tests with "./tests/test_manager.py -p A" but I get this error after it's been running for a bit, any idea what's going wrong exactly? It says there's an error report in /tmp/acc_test_mg5ab0iq4vi/MGPROC/Events/run_01/unweighted_events.lhe.gz_0.lhe_tag_1_debug.log, but I looked and couldn't find these folders.

I saw a similar error, in another post due to numpy not being downloaded, but I can see my numpy version from command line so I don't think that's the issue here?

Any idea if I'm missing a dependency or something would be great

Revision history for this message
Jack (effrit) wrote :
Revision history for this message
Olivier Mattelaer (olivier-mattelaer) wrote :

Hi,

./tests/test_manager.py -p A
are acceptance test.

In this case the test crashing is related to the running of reweighting which needs f2py.
I do not have the full screen log and looks like I miss the real error. So my guess is that the issue is that it might be a python2/python3 issue. If your default f2py is related to python2 then you will get an issue since by default madgraph is running with python3.

So this is my best guess of the issue.

Cheers,

Olivier

Revision history for this message
Jack (effrit) wrote :

I've copied the text into a .txt document. I tried checking for updates with "pip3 list -o | cut -f1 -d' ' | tr " " "\n" | awk '{if(NR>=3)print)' | cut -d' ' -f1 | xargs -n1 pip3 install -U" (which I found looking up how to update my python modules) but that hasn't helped.

I'm also running on an ubuntu emulator on a windows machine, so I don't know if that'll cause problems

Revision history for this message
Olivier Mattelaer (olivier-mattelaer) wrote : Re: [Bug 1968487] Error running unit test

So the "real" error is this one:
> /tmp/tmpzsfecpg0/src.linux-x86_64-3.8/all_matrix2pymodule.c:18:10: fatal error: Python.h: No such file or directory
> 18 | #include <Python.h>
> | ^~~~~~~~~~
> compilation terminated.

on ubuntu this is typically fixed by doing
sudo apt install python3-dev

(but note I do not run on ubuntu so I can not test that command(

Cheers,

Olivier

> On 11 Apr 2022, at 21:55, Jack <email address hidden> wrote:
>
> I've copied the text into a .txt document. I tried checking for updates
> with "pip3 list -o | cut -f1 -d' ' | tr " " "\n" | awk
> '{if(NR>=3)print)' | cut -d' ' -f1 | xargs -n1 pip3 install -U" (which I
> found looking up how to update my python modules) but that hasn't
> helped.
>
> I'm also running on an ubuntu emulator on a windows machine, so I don't
> know if that'll cause problems
>
> ** Attachment added: "error report.txt"
> https://bugs.launchpad.net/mg5amcnlo/+bug/1968487/+attachment/5579459/+files/error%20report.txt
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to
> MadGraph5_aMC@NLO.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/1968487
>
> Title:
> Error running unit test
>
> Status in MadGraph5_aMC@NLO:
> New
>
> Bug description:
> Hi, I'm trying to run the unit tests with "./tests/test_manager.py -p
> A" but I get this error after it's been running for a bit, any idea
> what's going wrong exactly? It says there's an error report in
> /tmp/acc_test_mg5ab0iq4vi/MGPROC/Events/run_01/unweighted_events.lhe.gz_0.lhe_tag_1_debug.log,
> but I looked and couldn't find these folders.
>
> I saw a similar error, in another post due to numpy not being
> downloaded, but I can see my numpy version from command line so I
> don't think that's the issue here?
>
> Any idea if I'm missing a dependency or something would be great
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/mg5amcnlo/+bug/1968487/+subscriptions
>

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  
Everyone can see this information.

Other bug subscribers