Me TV, it's TV for me computer

Me tv , does not start

Reported by Daniele Castrovilli on 2012-02-12
52
This bug affects 10 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Me TV
Undecided
Unassigned

Bug Description

When i start the application it doesn't start, and if i start it from a terminal it says to me Me-tv version and nothing else will happen.

This happen in Ubuntu 12.04 LTS alpha2, Me TV installed from Ubuntu Software Center and corrected and initial error that i can't remember , it needs a GTK theme , installing "gtk2-engines-pixbuf" i've resolved the first problem but not the fact that the program seems to be unresponsive.

description: updated
description: updated
description: updated

I have not tried it under 12.04 yet. i understand that you have installed
it from software center so, I suppose it is the version 1.3.6. If you're ok
with compiling stuff, can you try the version 1.4.0 from the launchpad
repository ?

I'm in the process of creating a PPA for the branch 1.4 so it will be
easier to keep up-to-date.

Cheers,
Fred

On Sun, Feb 12, 2012 at 6:27 PM, Daniele Castrovilli <
<email address hidden>> wrote:

> ** Description changed:
>
> When i start the application it doesn't start, and if i start it from a
> terminal it says to me Me-tv version and nothing else will happen.
>
> - This happen in Ubuntu 12.04 LTS alpha2
> + This happen in Ubuntu 12.04 LTS alpha2, Me TV installed from Ubuntu
> + Software Center and corrected and initial error that i can't remember ,
> + it needs a GTK theme , installing "gtk2-engines-pixbuf" i've resolved
> + the first problem but not the fact that the program seems to be
> + unresponsive.
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to Me TV.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/931134
>
> Title:
> Me tv , does not start
>
> Status in Me TV, it's TV for me computer:
> New
>
> Bug description:
> When i start the application it doesn't start, and if i start it from
> a terminal it says to me Me-tv version and nothing else will happen.
>
> This happen in Ubuntu 12.04 LTS alpha2, Me TV installed from Ubuntu
> Software Center and corrected and initial error that i can't remember
> , it needs a GTK theme , installing "gtk2-engines-pixbuf" i've
> resolved the first problem but not the fact that the program seems to
> be unresponsive.
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/me-tv/+bug/931134/+subscriptions
>

--
"In a world without walls, who really needs Windows"
"Nothing is foolproof because fools are so ingenious"

Ok i'l try do compile it from version 1.4, where can i get it? Because i can't find it.

https://code.launchpad.net/me-tv

On Mon, Feb 13, 2012 at 10:30 AM, Daniele Castrovilli <
<email address hidden>> wrote:

> Ok i'l try do compile it from version 1.4, where can i get it? Because i
> can't find it.
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to Me TV.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/931134
>
> Title:
> Me tv , does not start
>
> Status in Me TV, it's TV for me computer:
> New
>
> Bug description:
> When i start the application it doesn't start, and if i start it from
> a terminal it says to me Me-tv version and nothing else will happen.
>
> This happen in Ubuntu 12.04 LTS alpha2, Me TV installed from Ubuntu
> Software Center and corrected and initial error that i can't remember
> , it needs a GTK theme , installing "gtk2-engines-pixbuf" i've
> resolved the first problem but not the fact that the program seems to
> be unresponsive.
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/me-tv/+bug/931134/+subscriptions
>

--
"In a world without walls, who really needs Windows"
"Nothing is foolproof because fools are so ingenious"

I've tried to compile but i cannot do nothing i'm sorry if i can help you says to me i'm waiting for me-tv , thank you for your patience.

Changed in me-tv:
status: New → Incomplete
Mantas Kriaučiūnas (mantas) wrote :

Hi Daniele,

Now latest me-tv version can be downloaded from official Me-TV development repository:

https://launchpad.net/~me-tv-development/+archive/ppa

Simply add ppa:me-tv-development/ppa to your system's Software Sources, update package info and you can install latest version :)

Daniele Castrovilli (danielestrife) wrote on 2012-02-13:
> I've tried to compile but i cannot do nothing i'm sorry if i can help you says to me i'm waiting for me-tv

Ok i've updated my Me-tv but it doesn't start it says : "Failed to communicate with MeTv Server. Would you like the Me Tv client to attempt to start it?"

Did you tried answering "yes" ?

On Mon, Mar 5, 2012 at 3:50 PM, Daniele Castrovilli <
<email address hidden>> wrote:

> Ok i've updated my Me-tv but it doesn't start it says : "Failed to
> communicate with MeTv Server. Would you like the Me Tv client to attempt
> to start it?"
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to Me TV.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/931134
>
> Title:
> Me tv , does not start
>
> Status in Me TV, it's TV for me computer:
> Incomplete
>
> Bug description:
> When i start the application it doesn't start, and if i start it from
> a terminal it says to me Me-tv version and nothing else will happen.
>
> This happen in Ubuntu 12.04 LTS alpha2, Me TV installed from Ubuntu
> Software Center and corrected and initial error that i can't remember
> , it needs a GTK theme , installing "gtk2-engines-pixbuf" i've
> resolved the first problem but not the fact that the program seems to
> be unresponsive.
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/me-tv/+bug/931134/+subscriptions
>

--
"In a world without walls, who really needs Windows"
"Nothing is foolproof because fools are so ingenious"

You can also try to manually start the server first with the command:
"me-tv-server"

On Mon, Mar 5, 2012 at 4:13 PM, Frédéric Côté <email address hidden>wrote:

> Did you tried answering "yes" ?
>
>
> On Mon, Mar 5, 2012 at 3:50 PM, Daniele Castrovilli <
> <email address hidden>> wrote:
>
>> Ok i've updated my Me-tv but it doesn't start it says : "Failed to
>> communicate with MeTv Server. Would you like the Me Tv client to attempt
>> to start it?"
>>
>> --
>> You received this bug notification because you are subscribed to Me TV.
>> https://bugs.launchpad.net/bugs/931134
>>
>> Title:
>> Me tv , does not start
>>
>> Status in Me TV, it's TV for me computer:
>> Incomplete
>>
>> Bug description:
>> When i start the application it doesn't start, and if i start it from
>> a terminal it says to me Me-tv version and nothing else will happen.
>>
>> This happen in Ubuntu 12.04 LTS alpha2, Me TV installed from Ubuntu
>> Software Center and corrected and initial error that i can't remember
>> , it needs a GTK theme , installing "gtk2-engines-pixbuf" i've
>> resolved the first problem but not the fact that the program seems to
>> be unresponsive.
>>
>> To manage notifications about this bug go to:
>> https://bugs.launchpad.net/me-tv/+bug/931134/+subscriptions
>>
>
>
>
> --
> "In a world without walls, who really needs Windows"
> "Nothing is foolproof because fools are so ingenious"
>
>

--
"In a world without walls, who really needs Windows"
"Nothing is foolproof because fools are so ingenious"

I have the same problem.

The server seems to work well, but however the client doesn't find it so it asks to start it.

When clicking yes, it says "Exception: Failed to communicate with Me TV server" and terminates.

Same problem when not running the server before.

This is the complete output:

Me TV 1.4.0.6

Gtk-WARNING **: Im Modulpfad »pixmap« konnte keine Themen-Engine gefunden werden,

Gtk-WARNING **: Im Modulpfad »pixmap« konnte keine Themen-Engine gefunden werden,

Gtk-WARNING **: Im Modulpfad »pixmap« konnte keine Themen-Engine gefunden werden,

Gtk-WARNING **: Im Modulpfad »pixmap« konnte keine Themen-Engine gefunden werden,
2012-03-08 19:46:31: Me TV Server 1.4.0.6 started
2012-03-08 19:46:31: An unhandled exception was generated
2012-03-08 19:46:31: Error: The Me TV database version does not match the Me TV server version.
08.03.2012 19:46:36: Exception: Failed to communicate with Me TV server

Hi,

For the "gtk-WARNING... pixmap..." you have to install the package
gtk2-engines-pixbuf (something like that)

For the connection between the client and server you can try starting the
server with the command "me-tv-server --broadcast-address=10.2.255.255"
(change the broadcast address to suit your configuration)

Then start the client with this command "me-tv-client
--server-host=ip.of.the.srv".

If this is not working, you can add "-v > me-tv.log" at the end of the
command to log what is happening.

Cheers,
Frederic

On Thu, Mar 8, 2012 at 1:53 PM, Daniel Richter <email address hidden>wrote:

> This is the complete output:
>
> Me TV 1.4.0.6
>
> Gtk-WARNING **: Im Modulpfad »pixmap« konnte keine Themen-Engine
> gefunden werden,
>
> Gtk-WARNING **: Im Modulpfad »pixmap« konnte keine Themen-Engine
> gefunden werden,
>
> Gtk-WARNING **: Im Modulpfad »pixmap« konnte keine Themen-Engine
> gefunden werden,
>
> Gtk-WARNING **: Im Modulpfad »pixmap« konnte keine Themen-Engine gefunden
> werden,
> 2012-03-08 19:46:31: Me TV Server 1.4.0.6 started
> 2012-03-08 19:46:31: An unhandled exception was generated
> 2012-03-08 19:46:31: Error: The Me TV database version does not match the
> Me TV server version.
> 08.03.2012 19:46:36: Exception: Failed to communicate with Me TV server
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to Me TV.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/931134
>
> Title:
> Me tv , does not start
>
> Status in Me TV, it's TV for me computer:
> Incomplete
>
> Bug description:
> When i start the application it doesn't start, and if i start it from
> a terminal it says to me Me-tv version and nothing else will happen.
>
> This happen in Ubuntu 12.04 LTS alpha2, Me TV installed from Ubuntu
> Software Center and corrected and initial error that i can't remember
> , it needs a GTK theme , installing "gtk2-engines-pixbuf" i've
> resolved the first problem but not the fact that the program seems to
> be unresponsive.
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/me-tv/+bug/931134/+subscriptions
>

--
"In a world without walls, who really needs Windows"
"Nothing is foolproof because fools are so ingenious"

Nope it won't to work... i have attached a log file.

Hi Daniele,

You have the "Mismatch Database Version" bug. I'm planning on working it
this weekend.

I'll let you know when it will be fix,

Cheers,
Frederic

On Fri, Mar 16, 2012 at 4:00 PM, Daniele Castrovilli <
<email address hidden>> wrote:

> Nope it won't to work... i have attached a log file.
>
> ** Attachment added: "Behavior"
>
> https://bugs.launchpad.net/me-tv/+bug/931134/+attachment/2882677/+files/me-tv.log
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to Me TV.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/931134
>
> Title:
> Me tv , does not start
>
> Status in Me TV, it's TV for me computer:
> Incomplete
>
> Bug description:
> When i start the application it doesn't start, and if i start it from
> a terminal it says to me Me-tv version and nothing else will happen.
>
> This happen in Ubuntu 12.04 LTS alpha2, Me TV installed from Ubuntu
> Software Center and corrected and initial error that i can't remember
> , it needs a GTK theme , installing "gtk2-engines-pixbuf" i've
> resolved the first problem but not the fact that the program seems to
> be unresponsive.
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/me-tv/+bug/931134/+subscriptions
>

--
"In a world without walls, who really needs Windows"
"Nothing is foolproof because fools are so ingenious"

I have 2 different databases i'll attach both of them.

This is the second, both on my directory

gogo (trebelnik-stefina) wrote :

I have the same problem on ubuntu 12.04 beta!
Terminal error:

an@GA-MA78GM-S2H:~$ me-tv-server
2012-03-17 15:03:19: Me TV Server 1.4.0.7 started
2012-03-17 15:03:19: An unhandled exception was generated
2012-03-17 15:03:19: Error: The Me TV database version does not match the Me TV server version.
an@GA-MA78GM-S2H:~$ me-tv-client
Me TV 1.4.0.7
2012-03-17 15:03:56: Me TV Server 1.4.0.7 started
2012-03-17 15:03:56: An unhandled exception was generated
2012-03-17 15:03:56: Error: The Me TV database version does not match the Me TV server version.
17.03.2012 15:04:01: Exception: Failed to communicate with Me TV server
an@GA-MA78GM-S2H:~$ --server-host=ip.of.the.srv

I've made some minor change in rev 1.4.0.8 (the daily build should pickup
the change) regarding this issue. I would like to know if you still have
this bug with this version.

Before trying it, make sure you don't have me-tv (client/server) running
(ps -A | grep me-tv)
Then, delete the folder ~/.local/share/me-tv and everything in it (you can
also move it somewhere else)

To help me a little, If possible, the first time you start me-tv, do it
with this command: "me-tv-client -v > me-tv.log" (without quote)

If you still have this bug, send me these two files: me-tv.log (that you've
created with the command bellow) and ~/.local/share/me-tv/me-tv.db
if you don't have this bug anymore, I also would like to know.

I'am not able to reproduce this behaviour at home, so I'm working blind...

Cheers, Frederic

"In a world without walls, who really needs Windows"
"Nothing is foolproof because fools are so ingenious"

Changed in me-tv:
status: Incomplete → In Progress
gogo (trebelnik-stefina) wrote :

Bug is still present.

Here you hare the new log file ( After you E-mailed me)

The new DB

ause (ause) wrote :

me-tv 1.3.6 on 12.04 with ~/.local/share/me-tv removed gives this stack when interrupted:

(gdb) where
#0 __lll_lock_wait () at ../nptl/sysdeps/unix/sysv/linux/x86_64/lowlevellock.S:132
#1 0x00007ffff56d709b in _L_lock_1006 () from /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0
#2 0x00007ffff56d701c in __pthread_mutex_lock (mutex=0x6dfd20) at pthread_mutex_lock.c:101
#3 0x00007ffff51a3391 in g_static_rec_mutex_lock (mutex=0x6d5ae0) at /build/buildd/glib2.0-2.31.20/./glib/deprecated/gthread-deprecated.c:712
#4 0x000000000044ff57 in Lock (mutex=..., this=0x7fffffffcdd0) at /usr/include/glibmm-2.4/glibmm/thread.h:885
#5 Data::Statement::Statement (this=0x7fffffffcdd0, connection=..., command=...) at data.cc:40
#6 0x0000000000452024 in Data::TableAdapter::replace_rows (this=0x7fffffffd740, data_table=...) at data.cc:345
#7 0x000000000042e5a4 in Application::initialise_database (this=0x7fffffffdf10) at application.cc:316
#8 0x000000000043024d in Application::run (this=0x7fffffffdf10) at application.cc:376
#9 0x0000000000414a5d in main (argc=1, argv=0x7fffffffe0b8) at main.cc:152
(gdb)

1.4.x gives a similar stack for the me-tv-server though i don't have a debug version yet.

hope it helps...

ause (ause) wrote :

me-tv-server 1.4.0.7 on 12.04 with ~/.local/share/me-tv removed gives this stack when interrupted:

(gdb) where
#0 __lll_lock_wait () at ../nptl/sysdeps/unix/sysv/linux/x86_64/lowlevellock.S:132
#1 0x00007ffff676109b in _L_lock_1006 () from /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0
#2 0x00007ffff676101c in __pthread_mutex_lock (mutex=0x6729c0) at pthread_mutex_lock.c:101
#3 0x00007ffff6ea6391 in g_static_rec_mutex_lock (mutex=0x670d80) at /build/buildd/glib2.0-2.31.20/./glib/deprecated/gthread-deprecated.c:712
#4 0x0000000000415b07 in Lock (mutex=..., this=0x7fffffffcc00) at /usr/include/glibmm-2.4/glibmm/thread.h:885
#5 Data::Statement::Statement (this=0x7fffffffcc00, connection=..., command=...) at data.cc:40
#6 0x0000000000417c04 in Data::TableAdapter::replace_rows (this=0x7fffffffd5c0, data_table=...) at data.cc:345
#7 0x0000000000434844 in initialise_database () at me-tv-server.cc:262
#8 0x0000000000405a84 in main (argc=1, argv=0x7fffffffe058) at me-tv-server.cc:500
(gdb)

manually setting the version in me-tv*.db gets you to the stack added in https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/me-tv/+bug/951720/comments/10

Can you try it with the PPA ? and make sure you have the last version (1.4.0-0~27~oneiric1 or 1.4.0-0~27~precise1 at this time)

When you compile it yourself, you also have to do the "sudo make install" to make "me-tv-server" available in the path. When you just "make", the application is build ok but the "me-tv-client" don't have access to the bin "me-tv-server".

To remove it after a "sudo make install", you can do "sudo make uninstall" but you need the original folder from where you have compile it.

nothing sir , it gives the same problem, even with the latest version of me-tv updated via PPA

Do you mean the "connection error" or the "mismatch DB error" ?

If it's the connection error, are you able to start me-tv-server first then
the me-tv-client ?

On Sun, Mar 18, 2012 at 11:15 AM, Daniele Castrovilli <
<email address hidden>> wrote:

> nothing sir , it gives the same problem, even with the latest version of
> me-tv updated via PPA
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to Me TV.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/931134
>
> Title:
> Me tv , does not start
>
> Status in Me TV, it's TV for me computer:
> In Progress
>
> Bug description:
> When i start the application it doesn't start, and if i start it from
> a terminal it says to me Me-tv version and nothing else will happen.
>
> This happen in Ubuntu 12.04 LTS alpha2, Me TV installed from Ubuntu
> Software Center and corrected and initial error that i can't remember
> , it needs a GTK theme , installing "gtk2-engines-pixbuf" i've
> resolved the first problem but not the fact that the program seems to
> be unresponsive.
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/me-tv/+bug/931134/+subscriptions
>

--
"In a world without walls, who really needs Windows"
"Nothing is foolproof because fools are so ingenious"

is the mismatch bug

gogo (trebelnik-stefina) wrote :

First is starting me-tv-client, then me-tv-server.

me-tv-server -v
2012-03-18 20:44:56: Me TV Server 1.4.0.8 started
2012-03-18 20:44:56: Database 'exists'
2012-03-18 20:44:56: Opening database file '/home/daniele/.local/share/me-tv/me-tv.db'
2012-03-18 20:44:56: Initialising table 'version'
2012-03-18 20:44:56: Required Database version: 8
2012-03-18 20:44:56: Actual Database version: 8
2012-03-18 20:44:56: Me TV database initialised

Whooo i think maybe something is going to work!

Now the problem is that , starting with me-tv-client command it says "Failed to communicate with server"

Can you make sure (again, I know) that no me-tv is running with this
command: "ps -A | grep me-tv" (nothing should come out)

Then start me-tv-server with the argument "-v" (me-tv-server -v)

You should see something like:
2012-03-18 17:22:50: Me TV Server 1.4.0.8 started
2012-03-18 17:22:50: Database 'exists'
2012-03-18 17:22:50: Opening database file
'/home/fred/.local/share/me-tv/me-tv.db'
2012-03-18 17:22:50: Initialising table 'version'
2012-03-18 17:22:50: Required Database version: 8
2012-03-18 17:22:50: Actual Database version: 8
2012-03-18 17:22:50: Me TV database initialised
2012-03-18 17:22:50: configuration row replaced for id 7
2012-03-18 17:22:50: Scanning DVB devices ...
2012-03-18 17:22:50: Loading channels ...
2012-03-18 17:22:50: Channels loaded
2012-03-18 17:22:50: Creating stream manager
2012-03-18 17:22:50: Thread 'Network Server' created
2012-03-18 17:22:50: Starting socket service on port 1999
2012-03-18 17:22:50: Waiting for 'Network Server' to start
2012-03-18 17:22:50: Thread 'Network Server' started
2012-03-18 17:22:50: Me TV Server entering main loop

The last 4 lines are the most important for the communication between the
client and the server. Since the communication between the client and the
server is using the network, do you have any firewall or something else
blocking the communication ?

I will make a fresh install on an other computer to check that out. Maybe
I've made a change to my computer making it work but don't remember it.

Thanks a lot for your time,
Frederic

On Sun, Mar 18, 2012 at 3:47 PM, Daniele Castrovilli <
<email address hidden>> wrote:

> Now the problem is that , starting with me-tv-client command it says
> "Failed to communicate with server"
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to Me TV.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/931134
>
> Title:
> Me tv , does not start
>
> Status in Me TV, it's TV for me computer:
> In Progress
>
> Bug description:
> When i start the application it doesn't start, and if i start it from
> a terminal it says to me Me-tv version and nothing else will happen.
>
> This happen in Ubuntu 12.04 LTS alpha2, Me TV installed from Ubuntu
> Software Center and corrected and initial error that i can't remember
> , it needs a GTK theme , installing "gtk2-engines-pixbuf" i've
> resolved the first problem but not the fact that the program seems to
> be unresponsive.
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/me-tv/+bug/931134/+subscriptions
>

--
"In a world without walls, who really needs Windows"
"Nothing is foolproof because fools are so ingenious"

i have followed your commands but it stops here
me-tv-server -v
2012-03-18 22:43:15: Me TV Server 1.4.0.8 started
2012-03-18 22:43:15: Database 'exists'
2012-03-18 22:43:15: Opening database file '/home/daniele/.local/share/me-tv/me-tv.db'
2012-03-18 22:43:15: Initialising table 'version'
2012-03-18 22:43:15: Required Database version: 8
2012-03-18 22:43:15: Actual Database version: 8
2012-03-18 22:43:15: Me TV database initialised

Nothing more, i have no firewall it's just a fresh install of my ubuntu 12.04

I seem to have the same/a similar problem. I am also running 12.04 (originally installed as an alpha). With the latest me-tv from the PPA:
$ rm -rf .local/share/me-tv/
$ me-tv-server -v
2012-03-19 20:39:53: Me TV Server 1.4.0.8 started
2012-03-19 20:39:53: Creating directory '/home/felix/.local/share/me-tv'
2012-03-19 20:39:53: Database 'does not exist'
2012-03-19 20:39:53: Opening database file '/home/felix/.local/share/me-tv/me-tv.db'
2012-03-19 20:39:53: Initialising table 'version'
2012-03-19 20:39:53: Initialising table 'auto_record'
2012-03-19 20:39:53: Initialising table 'channel'
2012-03-19 20:39:54: Initialising table 'configuration'
2012-03-19 20:39:54: Initialising table 'epg_event'
2012-03-19 20:39:54: Initialising table 'epg_event_text'
2012-03-19 20:39:54: Initialising table 'scheduled_recording'
2012-03-19 20:39:54: Initialising table 'version'
^C
$ me-tv-server -v
2012-03-19 20:41:47: Me TV Server 1.4.0.8 started
2012-03-19 20:41:47: Database 'exists'
2012-03-19 20:41:47: Opening database file '/home/felix/.local/share/me-tv/me-tv.db'
2012-03-19 20:41:47: Initialising table 'version'
2012-03-19 20:41:47: Required Database version: 8
2012-03-19 20:41:47: Actual Database version: 0
2012-03-19 20:41:47: Exception: The Me TV database version does not match the Me TV server version.
2012-03-19 20:41:47: An unhandled exception was generated
2012-03-19 20:41:47: Signal error 'The Me TV database version does not match the Me TV server version.'
2012-03-19 20:41:47: Error: The Me TV database version does not match the Me TV server version.
2012-03-19 20:41:47: Destroying StreamManager
2012-03-19 20:41:47: StreamManager destroyed

If it's at all relevant, I have also been having problems with the gnome-dvb-* apps: they forget my device group every time i reboot. I don't know whether they might be stuffing up me-tv (whether gnome-dvb-daemon is or isn't running does not seem to change me-tv's output above).

ause (ause) wrote :

this is a brute froce workaround to get me a running me-tv back. note that this _may_ corrupt ~/.local/share/me-tv/me-tv.db a any time - i simply don't know...

Today, I've tried with different version of Ubuntu and this bug is only in
12.04 (11.10 and before are ok). I also found a workaround but I think that
yours is better looking then mine.

Can you explain it a little ? Did you found some doc on this somewhere ?

Tonight I'll try to put something in place to fix this for once and for all.

Thanks,
Frederic

On Mon, Mar 19, 2012 at 3:14 PM, ause <email address hidden> wrote:

> this is a brute froce workaround to get me a running me-tv back. note
> that this _may_ corrupt ~/.local/share/me-tv/me-tv.db a any time - i
> simply don't know...
>
> ** Patch added: "workaround database lock"
>
> https://bugs.launchpad.net/me-tv/+bug/931134/+attachment/2899239/+files/do_not_lock_mutex.diff
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to Me TV.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/931134
>
> Title:
> Me tv , does not start
>
> Status in Me TV, it's TV for me computer:
> In Progress
>
> Bug description:
> When i start the application it doesn't start, and if i start it from
> a terminal it says to me Me-tv version and nothing else will happen.
>
> This happen in Ubuntu 12.04 LTS alpha2, Me TV installed from Ubuntu
> Software Center and corrected and initial error that i can't remember
> , it needs a GTK theme , installing "gtk2-engines-pixbuf" i've
> resolved the first problem but not the fact that the program seems to
> be unresponsive.
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/me-tv/+bug/931134/+subscriptions
>

--
"In a world without walls, who really needs Windows"
"Nothing is foolproof because fools are so ingenious"

ause (ause) wrote :

every stack i got when interrupting a hanging me-tv, no matter what version, came across creating a lock in Data::Statement::Statement. so i played around avoiding that lock at all.
the chosen variant was just a suggestion by the compiler to resolve an abiguity when i messed up the code ;).

Ok, I've updated the PPA with a fix for this bug (I hope). So since
1.4.0-0~29~Precise1, it should be fix.

Can someone confirm ? (not everyone please)

Thanks,
Frederic

On Mon, Mar 19, 2012 at 4:21 PM, ause <email address hidden> wrote:

> every stack i got when interrupting a hanging me-tv, no matter what
> version, came across creating a lock in Data::Statement::Statement. so i
> played around avoiding that lock at all.
> the chosen variant was just a suggestion by the compiler to resolve an
> abiguity when i messed up the code ;).
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to Me TV.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/931134
>
> Title:
> Me tv , does not start
>
> Status in Me TV, it's TV for me computer:
> In Progress
>
> Bug description:
> When i start the application it doesn't start, and if i start it from
> a terminal it says to me Me-tv version and nothing else will happen.
>
> This happen in Ubuntu 12.04 LTS alpha2, Me TV installed from Ubuntu
> Software Center and corrected and initial error that i can't remember
> , it needs a GTK theme , installing "gtk2-engines-pixbuf" i've
> resolved the first problem but not the fact that the program seems to
> be unresponsive.
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/me-tv/+bug/931134/+subscriptions
>

--
"In a world without walls, who really needs Windows"
"Nothing is foolproof because fools are so ingenious"

It works, both server and client when i can try to watch some videos i tell you this too ok? Thanks a lot!!!

Works for me too, including actually watching TV. Thank you both very much!

Ok perfect, i have checked channels with w_scan, i've imported my conf file but there is sound but no video!!! I can hear my programs but i cannot see anything even a black screen, i have an Ati with proprietary drivers, what should i do?

Sometime you have to install VLC (You can do it with software manager). I
think that just libvlc is not enough. I'll have to check that too.

Cheers,
Frederic

On Tue, Mar 20, 2012 at 1:23 PM, Daniele Castrovilli <
<email address hidden>> wrote:

> Ok perfect, i have checked channels with w_scan, i've imported my conf
> file but there is sound but no video!!! I can hear my programs but i
> cannot see anything even a black screen, i have an Ati with proprietary
> drivers, what should i do?
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to Me TV.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/931134
>
> Title:
> Me tv , does not start
>
> Status in Me TV, it's TV for me computer:
> In Progress
>
> Bug description:
> When i start the application it doesn't start, and if i start it from
> a terminal it says to me Me-tv version and nothing else will happen.
>
> This happen in Ubuntu 12.04 LTS alpha2, Me TV installed from Ubuntu
> Software Center and corrected and initial error that i can't remember
> , it needs a GTK theme , installing "gtk2-engines-pixbuf" i've
> resolved the first problem but not the fact that the program seems to
> be unresponsive.
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/me-tv/+bug/931134/+subscriptions
>

--
"In a world without walls, who really needs Windows"
"Nothing is foolproof because fools are so ingenious"

Ok i've installed VLC and EVERYTHING WORKS!!!! THANK YOU!!!

Changed in me-tv:
status: In Progress → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers