Behat test "group_view_block.feature" fails in MySQL

Bug #1510278 reported by Jinelle Foley-Barnes
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Mahara
Low
Unassigned

Bug Description

Hi all,

I ran the Behat suite when we did the release. 15.10. One scenario failed.

Feature:
 `Show the block "Group pages" in the group homepage'.

Step that failed:
 Form field with id|name|label|value "group_view_submission_form_2_options" not found.
    In step `And I select "Page userA_01" from "group_view_submission_form_2_options"'.

This test is testing (Bug 1457246). If you'd rather grep search the tests using this :)

This is one of the steps that failed but a few more steps in this scenario didn't run because they were dependent on this step.

Cheers.
Jinellle

Revision history for this message
Jinelle Foley-Barnes (jinelleb) wrote :

Putting stats here for future reference:

(::) failed steps (::)

01. Form field with id|name|label|value "group_view_submission_form_2_options" not found.
    In step `And I select "Page userA_01" from "group_view_submission_form_2_options"'. # BehatMaharaInitContext::selectOption()
    From scenario `The list of group pages, shared/submitted pages and collections should
be displayed page by page and sorted by "page title (A-Z)" or "most recently updated".
These list must take into account the sort option choosen in the block config (Bug 1457246)'. # /var/www/html/maharagerrit/test/behat/features/group/group_view_block.feature:59
    Of feature `Show the block "Group pages" in the group homepage'. # /var/www/html/maharagerrit/test/behat/features/group/group_view_block.feature

107 scenarios (106 passed, 1 failed)
2233 steps (2193 passed, 39 skipped, 1 failed)
197m42.457s
Shutdown Selenium
Shutdown PHP server
(master)jinelleb@boris:/var/www/html/maharagerrit$

Aaron Wells (u-aaronw)
summary: - Behat suite failing on MySQL post release
+ Behat test "group_view_block.feature" fails in MySQL
Revision history for this message
Aaron Wells (u-aaronw) wrote :

Hm, fascinating. When I put a "And I wait "100" seconds" in there and inspected the form manually before the failing step, it completed successfully. But when I run the test without doing that, it fails.

Seems like it's probably a Behat glitch of some sort.

Aaron Wells (u-aaronw)
no longer affects: mahara/15.10
no longer affects: mahara/16.04
Changed in mahara:
milestone: 16.04.0 → 16.10.0
Robert Lyon (robertl-9)
Changed in mahara:
milestone: 16.10.0 → 16.10.1
Robert Lyon (robertl-9)
Changed in mahara:
milestone: 16.10.1 → 17.04.0
Changed in mahara:
milestone: 17.04.0 → none
tags: added: behat
Steven (stevens-q)
tags: added: behat-dev
removed: behat
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers