devices results missing interface_set

Bug #1567213 reported by Tim Penhey on 2016-04-07
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
MAAS
High
Blake Rouse
1.9
High
Blake Rouse

Bug Description

/MAAS/api/2.0/devices/ does not include the interface_set

whereas

/MAAS/api/2.0/machines/ does.

Noticed when I added an interface to a device and then tried to work out where it appeared.

I know I can get it by listing /MAAS/api/2.0/nodes/{id}/interfaces/ but it would be nice if it came with the device structure.

Related branches

Mike Pontillo (mpontillo) wrote :

I noticed that (on 2.0/trunk) we have the following DISPLAYED_MACHINE_FIELDS in api/machines.py:

    ('interface_set', (
        'id',
        'name',
        'type',
        'vlan',
        'mac_address',
        'parents',
        'children',
        'tags',
        'enabled',
        'links',
        'params',
        'discovered',
        'effective_mtu',
        )),

In devices.py, we only have:

    'macaddress_set',

Prior to MAAS 1.9, macaddress_set would have been correct. It looks like when we moved to the new networking model in MAAS 1.9, we missed changing the displayed API fields for devices.

Changed in maas:
status: New → Triaged
importance: Undecided → High
milestone: none → 2.0.0
Changed in maas:
assignee: nobody → Blake Rouse (blake-rouse)
status: Triaged → In Progress
Changed in maas:
status: In Progress → Fix Committed
Changed in maas:
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers