[2.0a1] UI Nodes page shows 'ascii' codec can't decode byte

Bug #1555864 reported by John George on 2016-03-11
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
MAAS
Critical
Blake Rouse

Bug Description

Deployed daily xenial image from 2016-03-10 and maas 2.0.0 alpha1.
The UI's Nodes page shows:
    'ascii' codec can't decode byte 0xc3 in position 779: ordinal not in range(128)

||/ Name Version Architecture Description
+++-===============================-=============================-============-=============================================
ii maas 2.0.0~alpha1+bzr4736-0ubuntu1 all MAAS server all-in-one metapackage
ii maas-cli 2.0.0~alpha1+bzr4736-0ubuntu1 all MAAS command line API tool
un maas-cluster-controller <none> <none> (no description available)
ii maas-common 2.0.0~alpha1+bzr4736-0ubuntu1 all MAAS server common files
ii maas-dhcp 2.0.0~alpha1+bzr4736-0ubuntu1 all MAAS DHCP server
ii maas-dns 2.0.0~alpha1+bzr4736-0ubuntu1 all MAAS DNS server
ii maas-proxy 2.0.0~alpha1+bzr4736-0ubuntu1 all MAAS Caching Proxy
ii maas-rack-controller 2.0.0~alpha1+bzr4736-0ubuntu1 all MAAS server cluster controller
ii maas-region-controller 2.0.0~alpha1+bzr4736-0ubuntu1 all MAAS server complete region controller
ii maas-region-controller-min 2.0.0~alpha1+bzr4736-0ubuntu1 all MAAS Server minimum region controller
un python-django-maas <none> <none> (no description available)
un python-maas-client <none> <none> (no description available)
un python-maas-provisioningserver <none> <none> (no description available)
ii python3-django-maas 2.0.0~alpha1+bzr4736-0ubuntu1 all MAAS server Django web framework (Python 3)
ii python3-maas-client 2.0.0~alpha1+bzr4736-0ubuntu1 all MAAS python API client (Python 3)
ii python3-maas-provisioningserver 2.0.0~alpha1+bzr4736-0ubuntu1 all MAAS server provisioning libraries (Python 3)

Related branches

John George (jog) wrote :
Andres Rodriguez (andreserl) wrote :

John can you please attach and screenshot and F5 after? We hace not seen this issue before.

Changed in maas:
milestone: none → 2.0.0
John George (jog) wrote :

Here's a screen shot. When the page is reloaded I briefly see the normal page start to load before the Error page comes up.

John George (jog) wrote :

I get the same error when navigating to a vlan page (e.g. http://10.245.208.20/MAAS/#/vlan/2)

Changed in maas:
importance: Undecided → High
Chris Gregan (cgregan) wrote :

Please note that this bug is also present in Alpha 2

tags: added: cdo-qa
John George (jog) wrote :

In one case, the error whet away after rebooting the server maas was running on.

Gavin Panella (allenap) on 2016-03-16
Changed in maas:
status: New → Triaged
Chris Gregan (cgregan) wrote :

Continues to be present in

MAAS Version 2.0.0 (beta3+bzr4941)

Changed in maas:
importance: High → Critical
status: Triaged → In Progress
assignee: nobody → Blake Rouse (blake-rouse)
Changed in maas:
status: In Progress → Fix Committed
Changed in maas:
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers