Applications won't launch from panel applets

Bug #1000993 reported by Bill Poletti on 2012-05-17
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Linux Mint
Undecided
Unassigned

Bug Description

Linux Mint 13, Cinnamon 64 bit, Gigabyte 970A-UD3 motherboard, Nvidia 9800GT video adapter, FX-6100 processor, 8GB memory, Crucial M4 64GB SSD.

Added applets to panel. Won't launch application. Pane at top of display with autohide enabled.

Bill Poletti (polettibill) wrote :

"Panel" not "Pane"

Bill Poletti (polettibill) wrote :

I was unsuccessful at recreating the problem using the demo that loads from the DVD. I'm going to walk through the complete installation and duplicate the earlier set-upu to try to isolate what set of conditions caused the problem.

I'm, at best, a linux novice, but will try to use some basic problem isolation techniques to help identify the curcumstances that created the earlier issue.

Bill Poletti (polettibill) wrote :

Installed clean Cinnamon 64 in earlier described system.

Entered Cinnamon Settings > Panel.
Turned on Panel Edit and set panel for "Flipped" (Panel on top).
Closed settings.

Applets would not execute.

Re-entered Cinnamon Settings > Panel.
Turned off Panel Edit.
Closed.

Same.

Re-entered Cinnamon Settings > Panel.
Panel Edits indicated "on".
Turned off.
Closed.

No change.

Installed recommended nVidia video driver.

No change to panel, programs would not execute from panel applets.

Re-entered Cinnamon Settings.
Went to Hot Button and enabled.
Closed.

No Change.

Rebooted.

No change to panel program start.

Re-entered Cinnamon Settings > Panel.
Panel Edits indicated "on".
Turned off.
Closed.

Applications now execute from Panel.

Re-entered Cinnamon Settings > Panel.
Panel Edits indicated "off".
Closed.

Not sure why the Panel settings would not save Panel Edits = off.

Oskar Wallgren (oskar.wallgren) wrote :

Hi!

I moved this to linuxmint as the community.linuxmint.com is for bugs with the community webpage and webpage code.
http://community.linuxmint.com/

You might want to try the forum if you don't see any action here. The bugtracker is not as frequented as the forum.
http://forums.linuxmint.com/index.php
http://forums.linuxmint.com/viewforum.php?f=208

This bug was reported 2012-05-17 and Mint 13 has since been released so it's a good idea to update your installation and report back if the above problem is still valid.

I don't have any knowledge of cinnamon to be able to help any further unfortunately.

:-)

affects: community.linuxmint.com → linuxmint
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers