x11 stops working when changing to fb console and then back to x11

Bug #916135 reported by ungoliant on 2012-01-13
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Linaro Ubuntu
Medium
Unassigned

Bug Description

Steps to reproduce:

1. Wait until lightdm shows up (In my case, set up to open xbmc session)
2. Switch to any VT: ctrl+alt+f1
3. Switch back to X11: ctrl+alt+f7 (or whatever VT you have xorg on)

Screen stays on, but everything is black.
To get it Xorg again, you have to switch to another VT, stop lightdm and start it again.

Changed in linaro-ubuntu:
status: New → Confirmed
importance: Undecided → Medium
assignee: nobody → Ricardo Salveti (rsalveti)
milestone: none → 12.02
ungoliant (nobill) wrote :

As Ricardo Salveti told me when he confirmed the bug on IRC, screen sometimes is White instead of Black when you try to switch back to Xorg. In my experience, I've experienced black screen when I'm in XBMC, and white when i'm using Unity.

Changed in linaro-ubuntu:
milestone: 12.02 → 12.03
Ricardo Salveti (rsalveti) wrote :

Moving to 12.04 as it's still an issue, and no progress was done during this cycle. Once we get the latest kernel it'd be also nice to try to reproduce there, as there are tons of changes in the pipe.

Changed in linaro-ubuntu:
milestone: 12.03 → 12.04
Ricardo Salveti (rsalveti) wrote :

This is still happening with the newer driver and kernel for the 12.04 release. Moving to 12.05.

Changed in linaro-ubuntu:
milestone: 12.04 → 12.05
Changed in linaro-ubuntu:
milestone: 12.05 → 12.06
Ricardo Salveti (rsalveti) wrote :

Still happening with 12.06, to be tested with SGX DDK 1.9 that will be available during 12.07.

Changed in linaro-ubuntu:
milestone: 12.06 → 12.07
Ricardo Salveti (rsalveti) wrote :

The issue is different with SGX DDK 1.9, as it's now restarting X11 as soon as you go to a virtual console. Moving to 12.08 for further debugging.

Changed in linaro-ubuntu:
milestone: 12.07 → 12.08
Changed in linaro-ubuntu:
milestone: 12.08 → none

Can confirm the bug, same here... latest precise with latest kernel and pvr drivers.

Fathi Boudra (fboudra) on 2013-06-07
Changed in linaro-ubuntu:
assignee: Ricardo Salveti (rsalveti) → nobody
Fathi Boudra (fboudra) on 2013-06-07
Changed in linaro-ubuntu:
status: Confirmed → Won't Fix
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers