imx53 quick start HDMI video garbled

Bug #880937 reported by Tom Gall on 2011-10-24
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Linaro Ubuntu
Medium
Ricardo Salveti

Bug Description

Testing with the hwpack_linaro-lt-mx5_20111022-0_armel_supported.tar.gz rootfs : linaro-o-ubuntu-desktop-tar-20111023-2.tar.gz

Using the HDMI daughter board going to 1280x1024 LCD panel as well as a 1680x1050 panel (both support a variety of lower resolutions which are reported through EDID ), both panels fail to property display the output. In both cases the video is very badly garbled such that it's unusable.

Tom Gall (tom-gall) on 2011-10-24
tags: added: linaro-ubuntu
tags: added: primary-video-out
Tom Gall (tom-gall) on 2011-10-24
tags: added: lt-quickstart
Eric Miao (eric.y.miao) wrote :

The resolution is currently decided by the board specific data passed to the driver (1080P for HDMI on i.MX53 QuickStart), and if the resolution is not found in the EDID table, the nearest one will be picked. This, however, may not be an optimal way for most monitors. Will work on initializing to the preferred mode as in EDID table.

Changed in linaro-landing-team-freescale:
assignee: nobody → Jason Chen (weitway)
importance: Undecided → Medium
milestone: none → 2011.11
status: New → Triaged
Fathi Boudra (fboudra) on 2011-10-25
Changed in linaro-ubuntu:
milestone: none → 11.11
status: New → Triaged
importance: Undecided → Medium
tags: added: secondary-video-out
Jason Chen (weitway) wrote :

pls try attached patch.

Eric Miao (eric.y.miao) on 2011-11-16
Changed in linaro-landing-team-freescale:
status: Triaged → Fix Committed
Changed in linaro-ubuntu:
assignee: nobody → Tom Gall (tom-gall)
Ricardo Salveti (rsalveti) wrote :

Eric, seems this patch is not part of http://git.linaro.org/gitweb?p=landing-teams/working/freescale/kernel.git;a=shortlog;h=refs/heads/lt-3.1-ubuntu. Were you able to test the kernel with this patch?

Otherwise we can easily build one test kernel just to see if the patch improves the issue.

Changed in linaro-ubuntu:
assignee: Tom Gall (tom-gall) → Ricardo Salveti (rsalveti)
Ricardo Salveti (rsalveti) wrote :

I tested 11.11 RC with a 1080P monitor and it's working just fine. Will close the bug but please reopen it if it's still failing for you.

Changed in linaro-ubuntu:
status: Triaged → Fix Released
Fathi Boudra (fboudra) on 2012-02-29
Changed in linaro-landing-team-freescale:
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers