kernel module path mismatch with uname -r

Bug #1300023 reported by Fu Wei
14
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Linaro CI
Confirmed
Low
Riku Voipio

Bug Description

When I try to test the latest vexpress64-leg-sd.img.gz, I met a error :

https://staging.validation.linaro.org/scheduler/job/45097/log_file#L_67_0

Then I started the FM manually with vexpress64-leg-sd.img.gz :

root@genericarmv8:~# ls -l /lib/modules/
total 8
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Mar 30 2014 3.14.0-1-linaro-vexpress64
drwxr-xr-x 3 root root 4096 Mar 25 14:14 3.14.0-rc7-linaro-vexpress64

root@genericarmv8:~# uname -a
Linux genericarmv8 3.14.0-rc7+ #1 SMP Sun Mar 30 18:55:02 UTC 2014 aarch64 GNU/Linux

---------------

If I make a soft link to 3.14.0-rc7-linaro-vexpress64, it can display some useful info :

root@genericarmv8:~# ln -s 3.14.0-rc7-linaro-vexpress64 /lib/modules/3.14.0-rc7+
root@genericarmv8:~# ls -l /lib/modules/
total 8
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Mar 30 2014 3.14.0-1-linaro-vexpress64
lrwxrwxrwx 1 root root 28 Mar 25 14:13 3.14.0-rc7+ -> 3.14.0-rc7-linaro-vexpress64
drwxr-xr-x 3 root root 4096 Mar 30 2014 3.14.0-rc7-linaro-vexpress64
root@genericarmv8:~# modprobe gator
[ 2050.537849] gator: version magic '3.14.0-rc7-linaro-vexpress64 SMP mod_unload aarch64' should be '3.14.0-rc7+ SMP mod_unload aarch64'
modprobe: ERROR: could not insert 'gator': Exec format error
root@genericarmv8:~# modprobe --force gator
modprobe: ERROR: could not insert 'gator': Exec format error

---------------
So I think there is some problem in CI-Loop for LEG image.

Could some one fix it (maybe copy the modules for kernel 3.14.0-rc7+ into Image), or let me know what I should do for the Image test .

Fathi Boudra (fboudra)
Changed in linaro-ci:
status: New → Confirmed
importance: Undecided → Low
milestone: none → 2014.04
summary: - The kernel module problem in vexpress64-leg-sd.img.gz
+ kernel module path mismatch with uname -r
tags: removed: ci-loop kernel leg
Revision history for this message
Fathi Boudra (fboudra) wrote :

modprobe is using 'uname -r'. according to the log, it's "3.14.0-rc7+".
the module are installed under lib/modules/3.14.0-rc7-linaro-vexpress64 path.

that's the reason modrobe fails.

Fathi Boudra (fboudra)
Changed in linaro-ci:
assignee: nobody → Fathi Boudra (fboudra)
Revision history for this message
Fu Wei (fu-wei) wrote :

the bug is still present, in
https://snapshots.linaro.org/kernel-hwpack/linux-leg-vexpress64/151/vexpress64-leg-sd.img.gz

04 May

Starting Gator: gatord... depmod: ERROR: could not open directory /lib/modules/3.15.0-rc3+: No such file or directory
depmod: FATAL: could not search modules: No such file or directory

Fathi Boudra (fboudra)
Changed in linaro-ci:
milestone: 2014.04 → 2014.05
Revision history for this message
Fu Wei (fu-wei) wrote :

the bug is still present, in
https://snapshots.linaro.org/kernel-hwpack/linux-leg-vexpress64/173/vexpress64-leg-sd.img.gz

26 May

Starting Gator: gatord... depmod: ERROR: could not open directory /lib/modules/3.15.0-rc5+: No such file or directory
depmod: FATAL: could not search modules: No such file or directory

Revision history for this message
Riku Voipio (riku-voipio) wrote :

Proposed fix pushed to:

https://review.linaro.org/2578

Changed in linaro-ci:
assignee: Fathi Boudra (fboudra) → Riku Voipio (riku-voipio)
Revision history for this message
Chase Qi (chase-qi) wrote :
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.