After upgrade to 4.7 kmail looses mails

Bug #827407 reported by Stephan Diestelhorst on 2011-08-16
14
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Kubuntu PPA
Undecided
Unassigned

Bug Description

After upgrading to KDE SC 4.7, but NOT updating to kmail2, kmail looses mails with (D)IMAP.
This can be seen through errors when trying to upload a mail to a IMAP folder, which is refused with bad command error. Inspecting the traffic with wireshark finds that kmail sends only "APPEND 6", instead of adding the actual message as required by the IMAP spec. More delicately, I am unable to safe that message into an mbox file, always resulting in an empty (0 sized) mbox file. However, I can read the message fine in kmail, export the attachments, everything.

Manually inspecting the dimap folder indicates that the message is actually stored in another folder. Note that the message was moved through a filter, it seems that something was confused here.

Qt: 4.7.2
KDE Development Platform: 4.7.00 (4.7.0)
KMail: 1.13.6

Will try with kmail2 from kubuntu-experimental, since that is the KDE supported version.

Stephan Diestelhorst (syon) wrote :

Indeed, after updating to kmail2, the messages are in the proper folder (where the filter tried to put them).

Stephan Diestelhorst (syon) wrote :

But hell.. that is abou tthe only thing that works in kmail2. The remainder is a pain, making this issue even worse.

Ruben M (rubenm) wrote :

The same for me after upgrading to kde 4.7.0
 kmail 1.13.6, qt 4.7.2

I'm getting these errors:
Fails to append new emails to the folder:
  APPEND invalid command argument
and
  Could not parse command

Accounts fetched by IMAP from Gmail and company work server.

Philip Muškovac (yofel) wrote :

Setting confirmed as it affects multiple users.

Changed in kubuntu-ppa:
status: New → Confirmed
tlue (tlueber) wrote :

Getting a similar warning with kmail 4.7.2 (kubuntu) with my public imaps (imap with SSL/TLS) server:
Append failed, server replied: A000054 BAD invalid APPEND command syntax, invalid message flags list syntax

tlue (tlueber) wrote :

and still with
KMail
Version 4.8.4

Simon Quigley (tsimonq2) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Kubuntu better. We are sorry that we do not always have the capacity to look at all reported bugs in a timely manner. There have been many changes in Kubuntu since that time you reported the bug and your problem may have been fixed with some of the updates. It would help us a lot if you could test it on a currently supported Kubuntu version. If you test it and it is still an issue, kindly upload the updated logs by running only once:
apport-collect 827407

and any other logs that are relevant for this particular issue.

Changed in kubuntu-ppa:
status: Confirmed → Incomplete
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for Kubuntu PPA because there has been no activity for 60 days.]

Changed in kubuntu-ppa:
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers