Single part per line BOM repeats multipart reference without subpart ID

Bug #568896 reported by Lorenzo Marcantonio on 2010-04-23
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
KiCad
Undecided
Unassigned

Bug Description

When using multipart components (like 7400 or resistor networks) the BOM lister in "single part per line" behaves in this way:

- If "list sub components" is unchecked it works correctly, producing this:

CAY10-104J4 4 Pkg R108, R101, R102, R103

- If "list sub components" is checked it doesn't emit the sub part identifier like this:

CAY10-104J4 13 Pkg R108, R101, R101, R101, R101, R102, R102, R102, R102, R103, R103, R103, R103

Which is less-than useful with locked-part multicomponents (example: the FDG6320C contains a N-MOS and a P-MOS, and I would see if I have a 'spare' P-MOS lying around, and where). I'd propose to simply add the sub identifier in this case.

Also the 'count' is misleading since you need only to buy 4 pieces, not 13!

I'd say a better listing would be:
CAY10-104J4 4 Pkg R108A, R101A, R101B, R101C, R101D, R102A, R102B, R102C, R102D, R103A, R103B, R103C, R103D

or, even better:

CAY10-104J4 4 Pkg R108(A), R101(A,B,C,D,) R102(A,B,C,D), R103(A,B,C,D)

description: updated
Changed in kicad:
status: New → Fix Committed
Martin Errenst (imp-d) wrote :

r2357 stable

Changed in kicad:
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers