3D view raytracing: missing mask and substrate

Bug #1820099 reported by Patrik Bachan on 2019-03-14
12
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
KiCad
Low
Unassigned

Bug Description

Hi,
in 3D view with raytracing enabled, mask and substrate is missing. Tested on several boards and only attached one shows this problem

Application: kicad
Version: (5.1.0-14-gec24981cc), release build
Libraries:
    wxWidgets 3.0.4
    libcurl/7.64.0 OpenSSL/1.1.1b zlib/1.2.11 libidn2/2.1.1 libpsl/0.20.2 (+libidn2/2.1.1) libssh2/1.8.0 nghttp2/1.36.0
Platform: Linux 4.20.13-arch1-1-ARCH x86_64, 64 bit, Little endian, wxGTK
Build Info:
    wxWidgets: 3.0.4 (wchar_t,wx containers,compatible with 2.8) GTK+ 3.24
    Boost: 1.69.0
    OpenCASCADE Technology: 7.3.0
    Curl: 7.64.0
    Compiler: GCC 8.2.1 with C++ ABI 1013

Build settings:
    USE_WX_GRAPHICS_CONTEXT=OFF
    USE_WX_OVERLAY=ON
    KICAD_SCRIPTING=ON
    KICAD_SCRIPTING_MODULES=ON
    KICAD_SCRIPTING_PYTHON3=ON
    KICAD_SCRIPTING_WXPYTHON=ON
    KICAD_SCRIPTING_WXPYTHON_PHOENIX=ON
    KICAD_SCRIPTING_ACTION_MENU=ON
    BUILD_GITHUB_PLUGIN=ON
    KICAD_USE_OCE=OFF
    KICAD_USE_OCC=ON
    KICAD_SPICE=ON

Patrik Bachan (xorly) wrote :
Patrik Bachan (xorly) wrote :
Patrik Bachan (xorly) wrote :
Patrik Bachan (xorly) wrote :
Seth Hillbrand (sethh) wrote :

Can you attach an image of what your "Display Options" window looks like?

Changed in kicad:
status: New → Incomplete
Patrik Bachan (xorly) wrote :

Sure, I even tried "Reset to Default Settings".

Seth Hillbrand (sethh) wrote :

I'm unable to replicate this locally. Would you be able to attach your project to this report? Alternatively, if you prefer, you can send it to me directly (my e-mail is listed in my profile on Launchpad).

Wayne Stambaugh (stambaughw) wrote :

I can reproduce it on windows but only in the ray tracing mode. In the normal mode it renders just fine.

Patrik Bachan (xorly) wrote :

Sent to your email. Some 3D models will be missing.
Radovan Blažek (blazra) was able to replicate this bug. (Same OS and kicad build, pcb file was enough.)

The problem is you have 2 boards, not only one.
(There is a small board inside the main board: see the edge cut layer)).

The basic 3D view accepts more than one board, but the (more complex) ray tracing accepts only one board.

Wayne Stambaugh (stambaughw) wrote :

I'm not sure about the odd of getting this fixed. Does the person who wrote the ray tracing code even have time to look at it? We should make the ray tracing work the same way as the normal rendering.

Changed in kicad:
status: Incomplete → Triaged
importance: Undecided → Low
milestone: none → 6.0.0-rc1
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers