After duplicating a symbol ALIAS names are "stuck"

Bug #1817639 reported by Evan Shultz on 2019-02-25
14
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
KiCad
Medium
Jeff Young

Bug Description

After I duplicated a symbol in libedit, the symbol and all ALIASES show up with "_Copy" after their name in the left-side pane. I then renamed the ALIASes *before* I renamed the root symbol. After the ALIASes are renamed the left-side pane does not refresh to remove the "_Copy".

In this screenshots I've copied the "IRM-05-3.3" symbol which has many ALIASES after "IRM-05-". As you can see, I've renamed the IRM-10 symbol and its ALIASES but the "_Copy" suffix remains in the left-side pane.

Once I rename the symbol to "IRM-10-3.3" the left-side pane refreshes and all the ALIAS names are corrected.

Application: kicad
Version: (5.1.0-rc1-136-g8ad15b1d6), release build
Libraries:
    wxWidgets 3.0.4
    libcurl/7.61.1 OpenSSL/1.1.1 (WinSSL) zlib/1.2.11 brotli/1.0.6 libidn2/2.0.5 libpsl/0.20.2 (+libidn2/2.0.5) nghttp2/1.34.0
Platform: Windows 8 (build 9200), 64-bit edition, 64 bit, Little endian, wxMSW
Build Info:
    wxWidgets: 3.0.4 (wchar_t,wx containers,compatible with 2.8)
    Boost: 1.68.0
    OpenCASCADE Community Edition: 6.9.1
    Curl: 7.61.1
    Compiler: GCC 8.2.0 with C++ ABI 1013

Build settings:
    USE_WX_GRAPHICS_CONTEXT=OFF
    USE_WX_OVERLAY=OFF
    KICAD_SCRIPTING=ON
    KICAD_SCRIPTING_MODULES=ON
    KICAD_SCRIPTING_PYTHON3=OFF
    KICAD_SCRIPTING_WXPYTHON=ON
    KICAD_SCRIPTING_WXPYTHON_PHOENIX=OFF
    KICAD_SCRIPTING_ACTION_MENU=ON
    BUILD_GITHUB_PLUGIN=ON
    KICAD_USE_OCE=ON
    KICAD_USE_OCC=OFF
    KICAD_SPICE=ON

Evan Shultz (evan-shultz) wrote :
Jeff Young (jeyjey) on 2019-02-27
Changed in kicad:
status: New → In Progress
assignee: nobody → Jeff Young (jeyjey)
importance: Undecided → Medium
milestone: none → 6.0.0-rc1
KiCad Janitor (kicad-janitor) wrote :

Fixed in revision f494a24404b1b4a5845b3ac9430f157f0b53d5fd
https://git.launchpad.net/kicad/patch/?id=f494a24404b1b4a5845b3ac9430f157f0b53d5fd

Changed in kicad:
status: In Progress → Fix Committed
Evan Shultz (evan-shultz) wrote :

@Jeff

Thanks! Confirmed fix in below:

Application: kicad
Version: (5.1.0-rc2-10-g13249b723), release build
Libraries:
    wxWidgets 3.0.4
    libcurl/7.61.1 OpenSSL/1.1.1 (WinSSL) zlib/1.2.11 brotli/1.0.6 libidn2/2.0.5 libpsl/0.20.2 (+libidn2/2.0.5) nghttp2/1.34.0
Platform: Windows 8 (build 9200), 64-bit edition, 64 bit, Little endian, wxMSW
Build Info:
    wxWidgets: 3.0.4 (wchar_t,wx containers,compatible with 2.8)
    Boost: 1.68.0
    OpenCASCADE Community Edition: 6.9.1
    Curl: 7.61.1
    Compiler: GCC 8.2.0 with C++ ABI 1013

Build settings:
    USE_WX_GRAPHICS_CONTEXT=OFF
    USE_WX_OVERLAY=OFF
    KICAD_SCRIPTING=ON
    KICAD_SCRIPTING_MODULES=ON
    KICAD_SCRIPTING_PYTHON3=OFF
    KICAD_SCRIPTING_WXPYTHON=ON
    KICAD_SCRIPTING_WXPYTHON_PHOENIX=OFF
    KICAD_SCRIPTING_ACTION_MENU=ON
    BUILD_GITHUB_PLUGIN=ON
    KICAD_USE_OCE=ON
    KICAD_USE_OCC=OFF
    KICAD_SPICE=ON

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers