Very slow when moving symbol in eeschema/symbol editor

Bug #1804196 reported by Mario Ursino on 2018-11-20
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
KiCad
Low
Unassigned

Bug Description

KiCad (5.0.1)-4

Symbol library editor is extremely slow when moving a symbol.

In detail, when creating a new symbol with its pins, if everything is selected and objects are moved, every part of the symbol disappears and is redrawn (pins, symbol rectangle, refdes, part number). The whole redrawing operation takes almost a second, making any symbol drag almost impossible.

The same happens similarly in eeschema when moving/rotating elements.

PCB/Gerber editors work fine and seem to correctly use hardware acceleration.

System is Windows 10, 64 bit
Intel i7 / GeForce GTX 960m
16 GB RAM

Nick Østergaard (nickoe) wrote :

Please add version information.

Changed in kicad:
status: New → Incomplete
description: updated
Wayne Stambaugh (stambaughw) wrote :

I'm assuming this only happens with large symbols like the FPGA or micro-controller symbols unless you have a really slow computer. I don't see anything quite this severe which the most complex symbols but I have a fairly fast computer. This is not going to be fixed in the 5.0 branch because it already has been fixed in the development branch for the upcoming 5.1 release.

Changed in kicad:
status: Incomplete → Fix Committed
importance: Undecided → Low
milestone: none → 5.1.0
Changed in kicad:
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers