Eeschema: Symbols shown as a question mark after adding/deleting library

Bug #1798446 reported by Fabián Inostroza on 2018-10-17
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
KiCad
High
Jeff Young

Bug Description

Add a library to the global list and after closing the dialog, any symbol loaded from the global libraries is replaced with a question mark. The same happens when adding a library to the project specific list (symbols loaded from project libraries replaced by question mark).

Reopening the schematic shows everything right, nothing is lost.

Application: kicad
Version: (6.0.0-rc1-dev-937-gc22a247db-dirty), release build
Libraries:
    wxWidgets 3.0.4
    libcurl/7.61.0 GnuTLS/3.5.19 zlib/1.2.11 libidn2/2.0.5 libpsl/0.20.2 (+libidn2/2.0.4) libssh2/1.8.0 nghttp2/1.32.0 librtmp/2.3
Platform: Linux 4.18.0-2-amd64 x86_64, 64 bit, Little endian, wxGTK
Build Info:
    wxWidgets: 3.0.4 (wchar_t,wx containers,compatible with 2.8) GTK+ 2.24
    Boost: 1.62.0
    OpenCASCADE Community Edition: 6.9.1
    Curl: 7.61.0
    Compiler: GCC 8.2.0 with C++ ABI 1013

Build settings:
    USE_WX_GRAPHICS_CONTEXT=OFF
    USE_WX_OVERLAY=OFF
    KICAD_SCRIPTING=ON
    KICAD_SCRIPTING_MODULES=ON
    KICAD_SCRIPTING_WXPYTHON=OFF
    KICAD_SCRIPTING_ACTION_MENU=ON
    BUILD_GITHUB_PLUGIN=ON
    KICAD_USE_OCE=ON
    KICAD_USE_OCC=OFF
    KICAD_SPICE=OFF

Jeff Young (jeyjey) on 2018-10-18
Changed in kicad:
assignee: nobody → Jeff Young (jeyjey)
status: New → In Progress
importance: Undecided → High
milestone: none → 5.1.0
KiCad Janitor (kicad-janitor) wrote :

Fixed in revision c06e53368989a4e0b02412326980c6f69bd47c41
https://git.launchpad.net/kicad/patch/?id=c06e53368989a4e0b02412326980c6f69bd47c41

Changed in kicad:
status: In Progress → Fix Committed
Changed in kicad:
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers