Eeschema "Append Schematic Sheet Contents" wipes out reference existing reference designators

Bug #1790899 reported by Ron Burkey on 2018-09-05
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
KiCad
Wishlist
Unassigned

Bug Description

When you use eeschema's Append Schematic Sheet Contents function, it wipes out all reference designators in the imported sheet to U?, R?, etc. I can see that that may be what a lot of people would want, most of the time, but it doesn't happen to be what I need.

It would be better, I think, if this function warned you that the reference designators would be reset, and offered the option of leaving them intact instead.

A workaround for this is, of course, to cut-and-paste directly into the .sch file in a text editor, but that's obviously not a very clean solution.

Seth Hillbrand (sethh) wrote :

@Ron-

You are trying to add the contents of an existing sheet to your current sheet but keep the annotation of the existing sheet?

Can you post your version information as well?

Changed in kicad:
status: New → Incomplete

On 09/05/2018 11:12 AM, Seth Hillbrand wrote:
> @Ron-
>
> You are trying to add the contents of an existing sheet to your current
> sheet but keep the annotation of the existing sheet?
>
> Can you post your version information as well?
>
> ** Changed in: kicad
> Status: New => Incomplete
>
Yes, that's exactly what I would like to be able to do, if I understand
correctly what is meant by "annotation". If I'm appending from an
existing sheet that contains, say, U237, I want it to continue to be U237.

Application: kicad

Version: 6.0.0-rc1-unknown-01acc0d~66~ubuntu16.04.1, release build
Libraries:
     wxWidgets 3.0.2
     libcurl/7.47.0 OpenSSL/1.0.2g zlib/1.2.11 libidn/1.32 librtmp/2.3
Platform: Linux 4.4.0-53-generic x86_64, 64 bit, Little endian, wxGTK
Build Info:
     wxWidgets: 3.0.2 (wchar_t,wx containers,compatible with 2.8) GTK+ 2.24
     Boost: 1.58.0
     OpenCASCADE Community Edition: 6.8.0
     Curl: 7.47.0
     Compiler: GCC 5.4.0 with C++ ABI 1009

Build settings:
     USE_WX_GRAPHICS_CONTEXT=OFF
     USE_WX_OVERLAY=OFF
     KICAD_SCRIPTING=ON
     KICAD_SCRIPTING_MODULES=ON
     KICAD_SCRIPTING_WXPYTHON=OFF
     KICAD_SCRIPTING_ACTION_MENU=ON
     BUILD_GITHUB_PLUGIN=ON
     KICAD_USE_OCE=ON
     KICAD_USE_OCC=OFF
     KICAD_SPICE=ON

Seth Hillbrand (sethh) on 2018-09-05
Changed in kicad:
status: Incomplete → Triaged
importance: Undecided → Wishlist
milestone: none → 6.0.0-rc1
Jeff Young (jeyjey) wrote :

@Wayne, weren't you recently doing something here? Did it fix this issue?

Wayne Stambaugh (stambaughw) wrote :

It's fixed in the development branch and will be released with 5.1.

Changed in kicad:
milestone: 6.0.0-rc1 → 5.1.0
Jeff Young (jeyjey) on 2018-12-10
Changed in kicad:
status: Triaged → Fix Committed
Changed in kicad:
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers